Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Coronavirusul exercită presiuni de apreciere a francului elveţian

Epidemia provocată de coronavirusul din China a readus presiunile pentru aprecierea francului elveţian, a declarat preşedinte Băncii Naţionale Elveţiene, Thomas Jordan.

Share

Florin Budescu 0 comentarii

Actualizat: 05.02.2020 - 14:50

Acesta a subliniat necesitatea unei politici monetare expansioniste pentru a ţine sub control moneda care este considerată un plasament sigur în perioadele volatile.

Francul s-a apreciat săptămâna trecută, în raport cu euro, la cel mai ridicat nivel din ultimii trei ani, existând indicii că Banca Naţională Elveţiană a reluat intervenţiile pe piaţa valutară.

”Considerăm că virusul a jucat un rol în aprecierea recentă a francului elveţian”, a declarat Jordan publicaţiei Frankfurter Allgemeine Zeitung, într-un interviu care va fi publicat azi, conform News.ro.

”Apetitul pentru risc din pieţe a scăzut. Aşa cum este cazul în astfel de situaţii, francul s-a apreciat în consecinţă”, a spus Jordan.

În pofida relaxării recente a tensiunilor comerciale dintre Statele Unite şi China, incertitudinile globale au convins Banca Naţională a Elveţiei că actuala politică expansionistă este corectă, a spus Jordan.

Banca Naţională a Elveţiei are cele mai scăzute dobânzi din lume şi s-a angajat să intervină pe piaţa valutară pentru a reduce presiunile asupra francului, a cărui valoare ridicată afectează economia Elveţiei, care este dependentă de exporturi.

Comentarii