9.1 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăEconomieCoronavirus răzgândește FMI

Coronavirus răzgândește FMI

“Este evident că virusul va avea impact asupra creşterii”, a declarat oficialul FMI, fără a da detalii.

Sâmbătă, directorul general al FMI, Kristalina Georgieva, avertiza că extinderea rapidă a epidemiei cu noul coronavirus va reduce probabil creşterea economică a Chinei în acest an la 5,6%, în scădere cu 0,4 puncte procentuale faţă de prognoza din ianuarie, şi va şterge 0,1 puncte procentuale din avansul economiei mondiale.

“Vom revizui probabil în scădere estimările privind economia mondială”, a declarat Gerry Rice, adăugând că nu are cifre noi pe lângă cele anunţate de Kristalina Georgieva, dar mai multe detalii vor apărea in raportul “World Economic Outlook” ce va fi publicat de FMI în aprilie.

Gerry Rice a precizat că se aşteaptă în curând la o decizie privind efectul epidemiei asupra reuniunilor de primăvară ale Fondului Monetar Internaţional şi Băncii Mondiale (BM), fiind luate în considerare mai multe opţiuni.

Conform calendarului actual, aceste reuniuni ar urma să aibă loc la Washington în perioada 17-19 aprilie şi ar trebui să reunească aproximativ 10.000 de oficiali guvernamentali, jurnalişti, oameni de afaceri şi reprezentanţi ai societăţii civile din întreaga lume într-o zonă restrânsă din jurul sediilor centrale ale FMI şi BM din centrul Washingtonului.

Potrivit unor surse citate de Reuters, creşterea îngrijorărilor cu privire la epidemia de coronavirus au determinat FMI şi Banca Mondială să analizeze o posibilă reducere a amplorii reuniunilor de primăvară sau să le organizeze sub forma unei teleconferinţe.

Reuters subliniază că Banca Mondială şi-a anulat reuniunea anuală după atentatele teroriste din 11 septembrie 2001 la New York şi Washington.

Autorităţile sanitare americane au anunţat marţi că se aşteaptă la o propagare a epidemiei de coronavirus în SUA, încurajând şcolile, companiile şi autorităţile locale să se gândească la măsuri de precauţie, precum anularea evenimentelor publice. 

Cele mai citite

Traficul rutier restricționat în Pasajul Unirii din Capitală. Un motociclist a intrat în peretele pasajului

Traficul rutier este restricţionat marţi seară în Pasajul Unirii din Capitală, pe sensul de mers către bd. Mărăşeşti, după ce un motociclist a intrat...

Prețului RCA-ului, plafonat. Transportatorii acuză că este o păcăleală

Prețurile RCA ar putea rămâne plafonate până la 30 iunie 2024. Este propunerea Ministerului de Finanțe, care a pus aseară în dezbatere publică un proiect de hotărâre...

Aproape 100 de persoane sunt încă date dispărute după atacul de la Moscova

În jur de 95 de persoane sunt încă dispărute după atacul de săptămâna trecută din apropierea Moscovei, când bărbați înarmați au deschis focul la...
Ultima oră
Pe aceeași temă