Foto: Arhivă

Contractele de închiriere nu se vor mai înregistra la Fisc

Veniturile din chirii se pot declara printr-un nou mecanism fiscal și folosind o nouă declarație (formularul 212), informează, marți, Digi 24.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

24.04.2018 - 18:44

Normele Codului fiscal urmează a se modifica, pe baza unui document pus în dezbatere săptămâna trecută, astfel încât să dispară cerința înregistrării la Fisc a contractelor de închiriere din care rezultă veniturile impozabile, explică site-ul avocatnet.ro.

În urma acestor modificări, nu vor mai trebui duse la Fisc contractele de închiriere de către cei care obțin venituri din chirii, nici în 30 de zile de la încheiere, nici mai devreme și nici mai târziu.

Necesitatea de a prezenta contractele la organul fiscal va dispărea din normele de aplicare a Codului fiscal, odată ce vor fi modificate printr-un proiect de hotărâre de Guvern pus în dezbatere la Ministerul Finanțelor Publice, săptămâna trecută.

Actul va trebui adoptat de Executiv și publicat în Monitorul Oficial ca să se aplice efectiv.

În proiectul de norme în dezbatere nu se mai regăsește obligația de a duce contractul la Fisc în 30 de zile de la încheiere, iar acest aspect e subliniat și de inițiatorii proiectului, în normele fundamentale.

Comentarii