22 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăEconomieContract estimat de 5,4 milioane de lei, fără TVA, pentru un centru...

Contract estimat de 5,4 milioane de lei, fără TVA, pentru un centru de inovare SRI

Ofertele au fost depuse de GBC Exim, Avcom Entertainment , Regia Autonomă Rasirom, Pragma Computers, Eldiclau, Telekom Romania Communications, Visual Fan, Elsaco Solutions și Bassaka Media.

Sunt vizate echipamente IT, sisteme audio-video, sonorizare, video-wall, videoconferință, securitate, Wi-Fi și control acces, precum și videoproiectoare, monitoare și periferice multimedia.

Proiectul vizează construirea la nivelul Academiei Naționale de Informații “Mihai Viteazul“ a unei infrastructuri de cercetare în domeniul securității și intelligence-ului. Complexul de Cercetare al Institutului Național de Studii de Intelligence – INTELIGENT va fi compus din 7 laboratoare de cercetare. (..) Prin cercetările efectuate în cadrul acestui centru vor putea fi identificate soluții pentru asigurarea transferului eficient de expertiză în domeniul intelligence-ului și securității dinspre mediul guvernamental și cel academic și entități private.

Practic SRI, va avea un nou centru de colectare și analiză a informațiilor din surse deschise, care să încurajeze transferul de informații între instituții. De data aceasta cu o mai bună pregătire a resurselor umane și cu o modelare complexă a proceselor decizionale și a politicilor de securitate”.

Academia Națională de Informații “Mihai Viteazul” este o instituție de învățământ superior subordonată Serviciului Român de Informații (SRI), controversată pentru scandalurile privind zeci de doctorate obținute prin plagiat.

87 de teze au fost susținute la Academia SRI în perioada 2010-2018, instituția admițând în mod oficial că 41 dintre ele sunt plagiate. Lor li se adaugă alte 4 teze despre care presa a scris că sunt plagiate, dar pentru care instituția nu a dat verdicte de plagiat.

Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu a absolvit facultatea de Drept cu dublă specializare Drept și Criminologie. Este de origine est-europeană, cu experiență bogată în comunicare și relații publice. Anterior a lucrat ca specialist în marketing în România, iar din 2015 pledează împotriva regimurilor autoritare și a abuzurilor drepturilor omului. În 2017, a devenit editorialist la România Liberă, contribuind la jurnalismul de investigație și cercetarea socială europeană. Ea a dezvoltat o relație excelentă cu ONG-uri precum Freedom Association (Londra) și Open Society Foundation (Londra). Activitatea ei include traducerea și publicarea de sondaje pe probleme semnificative pentru Europa, de la alegeri politice până la opinii privind crizele de sănătate (pandemia Covid), cea mai recentă preocupare fiind legată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.
Cele mai citite

Șeful AIEA despre situația de la Zaporojie: “Ne apropiem periculos de un accident nuclear”

"Ne apropiem periculos de un accident nuclear" la Zaporojie, a avertizat luni şeful Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), Rafael Grossi, denunţând recentele atacuri...

Tesla se restructurează: mai mult de 10% din angajații companiei la nivel global vor fi puși pe liber

Tesla va concedia peste 10% din cei 140,473 de angajaţi ai companiei la nivel global, potrivit unei note interne redactată de Elon Musk, scrie...

Șeful AIEA despre situația de la Zaporojie: “Ne apropiem periculos de un accident nuclear”

"Ne apropiem periculos de un accident nuclear" la Zaporojie, a avertizat luni şeful Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), Rafael Grossi, denunţând recentele atacuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă