15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăEconomieConsiliul Judeţean Ilfov a dat în judecată Ministerul Fondurilor Europene

Consiliul Judeţean Ilfov a dat în judecată Ministerul Fondurilor Europene

Aceasta reprezintă contravaloarea finanţării pierdute în cadrul Proiectului Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de Apă şi Apă Uzată din judeţul Ilfov, POIM 2014-2020.

Consiliul Judeţean Ilfov a anunţat că, din anul 2014, de când a fost pregătit master-planul pentru perioada 2014-2020, aşteaptă acceptul pentru depunerea documentaţiei pentru accesarea fondurilor europene.

”La cererea Ministerului Fondurilor Europene, ca urmare a propunerilor JASPERS (entitatea Comisiei Europene care are atribuţii în evaluarea şi pregătirea proiectelor de infrastructură), în această perioadă, specialiştii Consiliului Judeţean Ilfov au făcut numeroase revizii la proiect. Activitatea Autorităţii de Management a Ministerului Fondurilor Europene a încălcat însă principiul bunei administrări, din cauză că i-a permis propriului consultant, în speţă JASPERS, să aibă o activitate abuzivă, discreţionară, întârziind procedurile şi făcând imposibilă obţinerea finanţării”, se arată în comunicat.

Preşedintele Consiliul Judeţean Ilfov, Marian Petrache, consideră că cetăţenii judeţului Ilfov au fost privaţi de un drept pe care statul român şi l-a asumat odată cu aderarea la Uniunea Europeană.

”Rostul Consiliului Judeţean este să contribuie la creşterea calităţii vieţii locuitorilor, de aceea consider că gestul nostru este unul firesc. Peste 210.000 de oameni, din 22 de localităţi din Ilfov, depind de finanţarea acestui proiect”, a spus Petrache.

În 14 martie, Consiliul Judeţean Ilfov a înaintat Ministerului Fondurilor Europene contestaţia în procedură prealabilă acţionării în judecată. Prin contestaţia respectivă, consiliul judeţean a cerut emiterea de urgenţă a notei de aprobare a finanţării în conformitate cu prevederile pct. 4.1.2 din „Ghidul solicitantului – Condiţii specifice de accesare a fondurilor. Dezvoltarea Infrastructurii Integrate de Apă şi Apă Uzată” şi transmiterea de urgenţă a notificării pentru proiectul major către Comisia Europeană.

Valoarea iniţială a investiţiilor propuse prin acest proiect era de 342, 8 milioane de euro, cu TVA, conform studiului de fezabilitate.

Cele mai citite

Atentat Moscova: bilanțul atacului a ajuns la 143 de morți

Bilanţul atentatului comis în suburbia Moscovei săptămâna trecută a urcat miercuri la 143 de morţi, potrivit unui nou raport comunicat de autorităţile ruse, atacul...

Rusia cere o reuniune ONU pe tema atacului NATO asupra Iugoslaviei, de acum 25 de ani

Rusia a cerut organizarea unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU care să discute atacul NATO asupra Iugoslaviei, din anul 1999. Cererea Rusiei ar...

Copilul tău și-a pierdut pofta de mâncare? Iată ce trebuie să faci!

Lipsa de apetit la copii reprezintă o problemă comună, care adesea îngrijorează părinții. Este esențială o abordare atentă și informată pentru a identifica cauzele...
Ultima oră
Pe aceeași temă