16.4 C
Bucharest
Monday, 29 May 2023
HomeEconomieConsiliul Concurenței e liniștit privind prețurile la carburanți: creșterile sunt spectaculoase

Consiliul Concurenței e liniștit privind prețurile la carburanți: creșterile sunt spectaculoase

Consiliul Concurenței privește pasiv cum cresc prețurile la carburanți și se limitează la a afirma că toate creșterile sunt spectaculoase, substanțiale, dar încă nu s-au găsit nereguli.

Creșterile sunt, fără îndoială, substanțiale, chiar spectaculoase, dar nu au fost descoperite încă indicii cu privire la înțelegeri de tip cartel, spune vicepreședintele Consiliului Concurenței, Dan Virgil Pascu. „Creșterile sunt, fără îndoială, substanțiale, sunt spectaculoase. O simt și eu ca persoană când merg la pompă și alimentez. Însă de partea cealaltă, a biroului, nu am descoperit încă indicii cu privire la înțelegeri de tip cartel”, spune Dan Virgil Pascu.

Consiliul Concurenței vede creșterile spectaculoase la prețurile la carburanți, dar nu ia nici o măsură

Curbele de preț din România, adaugă vicepreședintele Consiliului Concurenței, „sunt paralele cu curbele de preț ale mediei din UE”. „Știu că nu consolează. Avem putere de cumpărare mai mică. Însă piața benzinei este cel puțin europeană, iar cea a dieselului e globală. Aici noi nu avem instrumente de influențare a pieței”, încheie Pascu, potrivit stiripesurse.ro.

Premierul Nicolae Ciucă a cerut, joi, în ședința de Guvern, Ministerului Energiei și Ministerului de Finanțe să verifice „elementele de preț la carburanți”: „Să avem o decizie privind modul în care s-a ajuns la acest nivel al prețurilor la carburanți”.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă