21.3 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăEconomieConectarea caselor de marcat la ANAF, învăluită în poezie

Conectarea caselor de marcat la ANAF, învăluită în poezie

Reprezentantul MFP a admis că sunt mari sincope în legătură cu acest proiect şi a invocat şi versuri care atestă că totul e greu pe lume.

Conferinţa PwC la care a participat şi Doru Dudaş a început cu un moment muzical care l-a inspirat, se pare, pe acesta. Întrebat, ulterior, când vor fi legate casele de marcat la ANAF, după ce firmele au fost nevoit să investească sume importante în schimbarea lor cu unele cu jurnal electronic, Dudaş a afirmat: „Această temă a caselor de marcat îmi aduce în minte un vers al unui mare clasic român, care sună aşa: «Nimic nu e uşor pe pământ şi roua e sudoarea privighetorilor care au ostenit toată noaptea cântând»“. Este vorba despre Lucian Blaga: „Uşor nu e nici cântecul. Zi şi noapte – nimic nu-i uşor pe pământ: căci roua e sudoarea privighetorilor ce s-au ostenit toată noaptea cântând“.

„Să trecem la chestiuni mai concrete“, a adăugat reprezentantul MFP, citat de hotnews.ro. „După cum am constatat împreună, a început pe 7 februarie 2018 procesul efectiv de implementare a legislaţiei care intrase deja în vigoare. Este într-adevăr, şi viaţa ne-a arătat acest lucru, un proces deosebit de complex şi s-a dovedit a fi şi deosebit de dificil. În primul rând, sunt foarte mulţi actori implicaţi în acest proces. Trebuie să începem cu producătorii de case de marcat, cu distribuitorii de case de marcat, unităţile de ser-vice acreditate cu Institutul de Cercetări în Informatică, institut care asigură testarea şi avizarea tehnică a modelelor, cu ANAF, Ministerul Finanţelor, nu în ultimul rând utilizatorii caselor de marcat, comercianţii în sine. Toţi aceşti actori participanţi la proces au un anumit rol şi, pe parcurs, într-adevăr, au apărut diferite dificultăţi, sincope“, a spus Dudaş.

El a precizat că marţi erau 463.000 aparate noi în piaţă, 358.000 aparate fiscalizate prin atribuirea seriei fiscale unice şi 273.000 de -aparate instalate, în -funcţiune.

„În piaţă sunt astăzi 78 de modele de case de marcat care acoperă toate sectoarele de economie. Trebuie să ajungem undeva la 700.000-750.000 de aparate instalate. Se va finaliza pe la mijlocul acestui an. După ce se finalizează această etapă, urmează să discutăm etapa conectării şi în a doua parte a acestui an apreciez că vom fi pregătiţi să facem această conectare (la serverele ANAF – n.r.). Acum nu avem ce conecta pentru că am anticipat dificultatea procesului şi întinderea pe o perioadă lungă, am gândit această etapă pre-operaţională în care informaţiile din casele de marcat ce urmează să ajungă zilnic la ANAF acum ajung lunar printr-o declaraţie inteligentă“, a explicat reprezentantul MFP. 

Cele mai citite

Statul Qatar va avea investiții în România de 15 miliarde de euro, anunță premierul Ciolacu

Vizita premierului Marcel Ciolacu în Qatar, în perioada 16 aprilie-17 aprilie 2024, are ca principal obiectiv "dezvoltarea în România a unor proiecte de investiții...

În timp ce PNL și PSD ar căuta un înlocuitor pentru Cîrstoiu, Sebastian Burduja își prezintă “Planul pentru București”

Sebastian Burduja, ministru al Energiei și președinte al filialei PNL București, își prezintă noua lui carte, care se intitulează "Planul pentru București". Sebastian Burduja vorbește...

Cum să îți păstrezi sănătatea ochilor printr-un consult optometric regulat

Sănătatea ochilor este esențială pentru o viață de calitate. În acest sens, un consult optometric regulat poate juca un rol crucial. Află de ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă