19.6 C
București
sâmbătă, 18 septembrie 2021

Condițiile sanitare pentru sejururile turistice în Seychelles, simplificate

Este una dintre cele mai înalte rate de vaccinare din lume, precizează Consulatul Onorific al Republicii Seychelles în România.

Începând cu 25 martie 2021, restricțiile speciale de călătorie, care priveau multe state, inclusiv România, au fost ridicate (cu excepția Africii de Sud), intrarea turiștilor nemaifiind condiționată de vaccinare (care rămâne însă recomandată).

Sub aspect sanitar, condițiile care trebuie îndeplinite în prezent pentru accesul turiștilor în Seychelles sunt minimale:

– un test PCR negativ făcut cu cel mult 72 de ore înainte de începerea călătoriei (îmbarcarea în primul zbor);

– o autorizație medicală de călătorie din partea autorităților medicale din Republica Seychelles, pe baza testului PCR negativ (se solicită și se obține online);

– o asigurare medicală de călătorie care să acopere costurile tratamentului, spitalizării și carantinei în cazul îmbolnăvirii Covid-19;

– cazare numai în locații autorizate de autorități.

“Nu se impune carantină / izolare la intrarea în Seychelles și turiștii pot circula liber, indiferent de statutul lor vaccinal sau de țara de origine. În cazul în care, la sfârșitul sejurului, turiștii au nevoie de un test PCR pentru a reveni în statul de origine, acesta poate fi efectuat local”, se arată într-un comunicat de presă al Consulatului Onorific al Republicii Seychelles în România, remis cotidianului național “România liberă”.

Celelalte condiții de intrare, fără caracter sanitar, sunt extrem de simple:

– un pașaport în curs de validitate pe toată durata sejurului;

– bilet dus-întors;

– dovada resurselor materiale pe durata sejurului.

Republica Seychelles nu practică un sistem de vize, accesul turiștilor nefiind condiționat de obținerea unei vize.

Până la data prezentului comunicat de presă, în Republica Seychelles au fost înregistrate 3.996 cazuri Covid-19, din care 3.324 sunt vindecate (83,18%), 654 sunt cazuri active și 20 sunt decese (0,5%).

Informații oficiale și actualizate referitoare la condițiile privind sejururile turistice în Republica Seychelles pot fi obținute accesând următoarele adrese internet:

● http://www.ics.gov.sc/ [Departamentul Imigrare și Stare Civilă al Republicii Seychelles]

● http://www.mfa.gov.sc/ [Departamentul Afacerilor Externe – Ministerul Afacerilor Externe și al Turismului al Republicii Seychelles]

● http://tourism.gov.sc/ [Departamentul Turismului – Ministerul Afacerilor Externe și al Turismului al Republicii Seychelles]

● http://www.health.gov.sc/ [Ministerul Sănătății al Republicii Seychelles]

● https://seychelles.govtas.com/ [autorizația medicală de călătorie]

● https://www.seychelles.travel/en/ [website-ul oficial de turism]

● http://www.seychellesnewsagency.com/ [website-ul oficial al agenției de presă]

Ultima oră
Pe aceeași temă