19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăEconomieCompaniile globale au raportat pierderi de 42 de miliarde de dolari

Companiile globale au raportat pierderi de 42 de miliarde de dolari

Datele fac obiectul studiului bianual PwC “Global Economic Crime and Fraud Survey” (GECS) 2020, informează Agerpres.

Principalele tipuri de infracţiuni economice raportate, în perioada analizată, au fost fraudele comise de clienţi (35%), criminalitatea cibernetică (34%), furtul de bunuri şi bani (31%), respectiv mita şi corupţia (30%). În acest sens, rezultatele cercetării arată că fraudele comise de clienţi au înregistrat cea mai mare creştere, de şase puncte procentuale, de la 29%, în urmă cu doi ani.

De asemenea, aproape jumătate dintre companiile afectate (47%) au consemnat a doua cea mai mare rată din ultimii 20 de ani. Per total, valoarea pierderilor raportate de companiile chestionate din cauza fraudelor a ajuns la 42 de miliarde de dolari.

La nivel global, toate regiunile au înregistrat fraude ale clienţilor în ultimii doi ani, cele mai afectate fiind Orientul Mijlociu, care a cunoscut o creştere de la 36% la 47%, şi America de Nord, unde avansul a fost de la 32% la 41%.

Raportul PwC evidenţiază faptul că 13% dintre respondenţii care au fost victimele fraudei, în ultimii doi ani, au raportat pierderi de peste 50 de milioane de dolari, ca urmare a acestor incidente, iar comportamentele anticoncurenţiale, folosirea de informaţii privilegiate, evaziunea fiscală, spălarea de bani, mita şi corupţia au fost raportate ca fiind cele mai costisitoare fraude, raportate la pierderile directe şi costurile necesare cu măsurile de remediere.

În plus, 28% dintre companiile care consideră că adoptarea noilor tehnologii implică şi costuri ridicate, lipsă de expertiză şi resurse limitate nu sunt sigure de valoarea adăugată a acestor soluţii.

Studiul PwC “Global Economic Crime and Fraud Survey” din 2020 a fost realizat pe baza răspunsurilor a peste 5.000 de respondenţi din 99 de ţări.

PwC este o reţea de firme prezentă în 157 de ţări cu mai mult de 276.000 de profesionişti ce oferă servicii în domeniul auditului, consultanţei fiscale şi consultanţei pentru afaceri.

Cele mai citite

Zeci de angajați ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor fi disponibilizați de luni

Circa 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni,...

Românii din Spania se încred în România: trimit bani, transferă expertiză și atitudine sănătoasă

Repatriot, platforma care conectează românii din afara granițelor cu țara, a condus misiunea economică România-Spania, desfășurată în perioada 21-27 martie în Barcelona și Insulele...

Ploiești #LetsPLAY – Capitala Tineretului din România 2024: Conferința „ 26 Martie – 143 de ani de la proclamarea Regatului României. „75 ani de...

COMUNICAT DE PRESĂConferințele „ Tinerii și Monarhia” Fundația Județeană pentru Tineret Prahova, Asociația Eurospirit, Primăria Municipiului Ploiești și Casa de Cultură „I.L. Caragiale” a Municipiului...
Ultima oră
Pe aceeași temă