Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Zăcământul de țiței Tazlău, redezvoltat cu 30 de milioane de euro

Zăcământul de țiței Tazlău (jud. Bacău - n.r.) va fi redezvoltat în urma unei investiții în valoare de 30 de milioane de euro ce se va încheia anul viitor, a anunțat compania OMV Petrom, cel mai mare producător de țiței şi gaze din sud-estul Europei.

Share

Alexandru Ion 0 comentarii

Actualizat: 13.11.2014 - 10:52

Zăcământul de țiței Tazlău (jud. Bacău - n.r.) va fi redezvoltat în urma unei investiții în valoare de 30 de milioane de euro ce se va încheia anul viitor, a anunțat compania OMV Petrom, cel mai mare producător de țiței şi gaze din sud-estul Europei.

Potrivit Mediafax, OMV Petrom va aloca în viitor 500 de milioane de euro pentru alte proiecte similare.

La finalul anului 2013, OMV Petrom avea în dezvoltare 11 astfel de proiecte. Investițiile viitoare planificate pentru implementarea acestor proiecte se ridică la peste 500 milioane euro, iar rezervele dovedite şi probabile se ridică la circa 100 milioane bep (barili echivalent petrol), se arată într-un comunicat al companiei.

"OMV Petrom investeşte constant în tehnologii noi şi metode de recuperare secundară pentru redezvoltarea zăcămintelor mature pentru a îmbunătăți ratele de recuperare a țițeiului şi gazelor. Acest proiect va contribui la atingerea obiectivului nostru strategic de a stabiliza producția de hidrocarburi din România în timp ce rezervele suplimentare deblocate prin această investiție vor întări contribuția OMV Petrom la asigurarea securității energetice a României pe termen lung", a declarat Gabriel Selischi, membru al Directoratului OMV Petrom, responsabil pentru activitățile de explorare şi producție.

Tazlău este un zăcământ matur de țiței, exploatat de peste 60 de ani, a cărui producție zilnică reprezintă sub 1% din producția totală de țiței a OMV Petrom în România. Acest proiect va debloca rezerve suplimentare de țiței de 3,2 milioane barili (echivalent cu circa 10% din producția anuală de țiței a OMV Petrom în România), înlocuind declinul natural.

Potrivit companiei, redezvoltarea zăcământului are ca scop creşterea gradului de recuperare a țițeiului din zăcământul Tazlău prin injecție de apă industrială. Proiectul de redezvoltare Tazlău constă în 20 de operațiuni de reparații capitale, construirea unei instalații de tratare a apei şi a unei rețele noi de distribuție a apei, mai scrie Mediafax.

OMV Petrom are o producţie anuală de ţiţei şi gaze de 66 milioane bep. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,2 milioane tone anual şi deține o centrală electrică de înaltă eficienţă de 860 MW şi un parc eolian de 45 MW.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...