22.8 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSpecialTudose: Mâine vom semna un contract cu o firmă americană care va...

Tudose: Mâine vom semna un contract cu o firmă americană care va produce armament în România

Premierul Mihai Tudose a anunțat că marți va fi semnat un contract important cu o firmă americană, care va produce armament în România, în colaborare cu o firmă românească, informează Agerpres.

"Mâine, vom semna un contract important cu o firmă americană, care va produce armament în România, în colaborare cu o firmă românească, tot ca un angajament pe termen lung despre prezența României în NATO și ceea ce va însemna și sperăm că va însemna, în continuare, în această zonă a Europei, pe flancul estic și în Balcanii de Vest, ca un pilon de stabilitate și ca un partener strategic recunoscut — și vă mulțumim pentru asta — al Alianței Nord-Atlantice", a declarat șeful Executivului, după întrevederea avută cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, la Vila Lac 1.

Totodată, prim-ministrul i-a mulțumit secretarului general al NATO pentru sprijinul dat României, inclusiv prin prezența a cât mai mulți români în structurile de conducere ale Alianței.

Acordul care se va semna marți intervine după ce, acum două săptămâni, ministrul Mihai Fifor, aflată în vizită la Washington, a avut întâlniri cu reprezentanţi ai trei companii americane din domeniul industriei de apărare – Raytheon, Lockheed Martin şi Bell Helicopter.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Azi încep depunerile de candidaturi pentru alegerile locale

Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de astăzi până pe 30 aprilie, ora 23:59, să depună...

Klaus Iohannis participă la reuniunea extraordinară a Consiliului European

Președintele României, Klaus Iohannis, va participa, în perioada 17-18 aprilie 2024, la reuniunea extraordinară a Consiliului European, care va avea loc la Bruxelles, Regatul...

Tapetul din living: Sfaturi utile pentru alegere și îngrijire

Livingul este spațiul în care petrecem o bună parte din timpul liber de acasă, fie că o facem pentru a ne relaxa sau pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă