6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialTaxi Meridian se retrage de la Gara de Nord. Cum comentează Tudor...

Taxi Meridian se retrage de la Gara de Nord. Cum comentează Tudor Chirilă cazul unui taximetrist bătăuş

La mai mult de o lună după ce „România liberă“ a dat în vileag modul cum pasagerii trenurilor care ajung în Capitală după ora 23.00 sunt pur şi simplu jumuliţi de „pirații“, situaţia e aceeaşi. Ministerul Trans­por­turi­­lor susţine că CFR a rezolvat situaţia serviciului de taximetrie de la Gara de Nord, însă la faţa locului lucrurile stau taman pe dos: aceiaşi taximetrişti pirat şi acelaşi contract încheiat cu Meridian care nu funcţionează.

Între timp, cei de la Meri­dian spun că s-au săturat şi vor să renunţe la contractul încheiat cu CFR. „Cu Gara de Nord… mi s-a luat de acest subiect. Cel mai probabil o să renunţ la contract. Nu am în nici un fel concursul Poliţiei TF“, a declarat pentru România liberă directorul general al Taxi Meridian, Alexandru Stăiculescu.

El a precizat că la Aeroportul „Henri Coandă“ Otopeni, unde firma sa are un contract similar, nu are nici măcar 10% din problemele de la Gara de Nord şi asta pentru că acolo autorităţile îşi fac treaba – atât poliţia, cât şi administraţia aeroportului, care a delegat un dispecer. Acesta din urmă este prezent permanent pe esplanada de la Sosiri şi are grijă ca niciun client să nu fie ţepuit de taximetrişti. „La Gara de Nord nu există nici un dispecer“, a mai spus Stăiculescu, care a revenit la problemele cu Poliţia Transporturi Feroviare.

În urmă cu o săptămână, la soli­citarea „României libere“, re­pre­zentanţii Ministerului Transporturilor susţineau că CFR SA, compania responsabilă cu gestionarea infrastructurii (mai pe româneşte, şinele şi gările) au luat o serie de măsuri menite să rezolve situaţia de la Gara de Nord. „Aparatele Info Touch au fost mutate în apropierea biroului Poliţiei TF, zonă monitorizată, astfel încât să se reducă la minimum riscul de a mai fi vandalizate (…) s-a solicitat Poliţia TF pentru intensificarea controalelor pentru securizarea zonei din incinta gării“, susţin reprezentanţii MT.

Aceste măsuri nu au avut însă nici un rezultat, susţine directorul firmei de taximetrie, care spune că aparatele de tip touch screen pentru comenzi sunt vandalizate chiar sub nasul poliţiştilor de la TF.

Directorul firmei de taximetrie s-a tocmit cu taximetriștii

În răspunsul primit de la MT se mai arată că s-a cerut sprijinul Poliţiei Rutiere „pentru intensificarea acţiunilor de verificare a taxiurilor care staţionează în apropierea Gării de Nord, iar Primăriei Capita­lei montarea unui indicator de Staţionare Interzisă, cu excepţia taxiurilor care au acces în staţia de taxi (res­pectiv taxiurile care primesc comenzi pe terminal)“.


Citește și: Jefuiţi de “taxi-piraţii” din Gara de Nord Bucureşti, cu complicitatea CFR. FOTO+AUDIO

Un fenomen demn de societăți mai degrabă medievale are loc în fiecare seară la Gara de Nord. Este vorba de hoție, la propriu, la drumul mare și asfaltat din buricul unei capitale europene. Dacă ajungi cu trenul în Bucureşti, de la gară poţi să iei metroul sau mijloacele de transport ale RATB pentru a-ţi continua călătoria în oraş… citește mai departe aici

Și asta pentru că, după ce au constatat că nu pot comanda un taxi legal, pasagerii trenurilor se mută în zona caselor de bilete, unde sunt întâmpinați de taximetriști de la firme cunoscute, dar care refuză să pornească aparatul și cer 50 de lei pentru o cursă care în mod normal ar costa 15 lei. Numai că nici acest demers nu a avut nici un rezultat palpabil, pentru că taximetriștii de la casele de bilete au părăsit zona chiar înainte să vină controlul de la Primărie, semn că știau ce urmează.

„Au dispărut subit toţi cei care stăteau la casele de bilete, iar Primăria i-a verificat pe ai mei. Cum a plecat Primăria, s-au întors“, spune Stăiculescu. Directorul de la Meridian ne-a mărturisit că inclusiv el a fost nevoit să negocieze cu taximetriştii pirat: „Pe colţari îi ştiu de când eram student. Veneam cu trenul de la Târgu Mureş şi a avut întârziere, din cauza unei furtuni pe la Timişul de Jos. Am ajuns în Gara de Nord pe la trei dimineaţa şi am dat de o femeie în vârstă care plângea, că nu avea cu ce ajunge la destinaţie. Am întrebat-o câţi bani are – mi-a răspuns că are opt lei. Mai aveam şi eu vreo 50 de lei, am fost nevoit să mă tocmesc cu colţarii şi am ajuns amândoi unde trebuia“.

Reprezentanţii Poliţiei Transporturi nu au putut fi contactaţi până la ora închiderii ediţiei.

Scandal. Ce spune Tudor Chirilă pe Facebook

În plin scandal al taximetriei de la Gara de Nord, compania Taxi Meri­dian a fost implicată într-un alt scandal. Un bucureştean a povestit pe Facebook, cu lux de amănunte, că a fost bătut de un taximetrist de la Meridian, care, pe deasupra, i-a furat şi portofelul. Poate că postarea ar fi rămas necunoscută, însă ea a fost redistribuită de Tudor Chirilă şi aşa a devenit virală pe Internet. „După ce citești povestea nasoală de mai jos (și vă rog s-o citiți) concluzia e simplă: Taxi Meridian are printre angajați un șofer bătăuș. Cum probabilitatea de a da peste el nu e neapărat mică, compania e de evitat. Apoi, poliția română nu se dezminte…în general favorizează infractorii prin aparatul birocratic pe care nu face nici un efort să-l distrugă“, a scris artistul pe contul său de pe reţeaua de socializare. Alexandru Stăiculescu ne-a declarat că, dacă se va demonstra că lucrurile s-au întâmplat aşa cum povesteşte clientul, şoferul respectiv nu va mai lucra pentru Meridian. Totuşi, el spune că l-a verificat pe şofer şi acesta nu are decât referinţe pozitive.

 

 

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă