TAROM a retras din exploatare ultimul avion Airbus A310

Aeronava Airbus A310 -TAROM (YR-LCA) a operat sâmbătă ultimul său zbor comercial (Madrid-Bucureşti), după aproape 24 de ani de la primul zbor, a anunțat compania TAROM.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 30.10.2016 - 20:09

Aeronava Airbus A310 -TAROM (YR-LCA) a operat sâmbătă ultimul său zbor comercial (Madrid-Bucureşti), după aproape 24 de ani de la primul zbor, a anunțat compania TAROM.

Avionul A310 botezat „Transilvania” a ajuns în flota TAROM pe 17 decembrie 1992. 

Tarom a cumpărat, în 1992, trei avioane A310, botezate „Muntenia”, „Moldova” şi „Transilvania”, pe care le-a folosit în special pentru cursele pe rute cu distanţe lungi, cum ar fi Bangkok, Beijing, New York, Singapore sau Montreal. În 1995, avionul „Muntenia” s-a prăbuşit la Baloteşti, la câteva minute după decolare. Al doilea aparat din lotul 1992, „Moldova”, a ieşit din uz la data de 12 septembrie 2016.

Până în 2003, avioanele A310 au fost utilizate de TAROM pe curse spre Bangkok, Beijing, New York, Singapore, Montreal, dar şi spre destinaţii europene. După renunţarea la destinaţiile transatlantice, aeronavele Aibus din flota TAROM au continuat să fie folosite pentru destinaţii europene şi nu numai, cum ar fi Madrid, Dubai sau Tel Aviv.

Aeronava „Transilvaia”, cu 209 locuri disponibile, a purtat către cele mai diverse destinaţii, preşedinţi de stat, membri de guvern, echipa olimpică şi multe alte personalităţi naţionale şi internaţionale.

„Istoria şi tradiţia care stau în spatele brandului au consacrat numele TAROM şi sunt la fel de importante pentru noi ca şi modernitatea, evoluţia şi progresul”, se arată în comunicatul TAROM.

Citește totul despre:

Comentarii