Studiu eJobs: 52% dintre români se aşteaptă la o creştere salarială în acest an

Românii sunt optimiști cu privire la situația lor profesională în 2017, așteptându-se la o schimbare în carieră sau la creșteri salariale, arată un studiu realizat de eJobs

Share

Adrian Bărbulescu 0 comentarii

Actualizat: 28.02.2017 - 15:17

Românii sunt optimiști cu privire la situația lor profesională în 2017, așteptându-se la o schimbare în carieră sau la creșteri salariale, arată un studiu realizat de eJobs. Sondajul a fost realizat în perioada 1 ianuarie - 17 februarie 2017, pe un eșantion reprezentativ la nivel național de 1.350 angajați.

Astfel, 52% dintre români cred că vor primi o mărire de salariu în următoarele 12 luni, în timp ce 39% spun că au în plan să-și schimbe locul de muncă anul acesta, aspirând la o situație profesională mai bună și la venituri mai mari.

Aproape jumătate (47%) dintre români cred că numărul locurilor de muncă va crește în următoarele 12 luni, arată studiul eJobs. Un procent semnificativ dintre respondenți (69%) consideră că cererea angajatorilor va fi în special pentru forță de muncă specializată.

În ceea ce privește ușurința cu care ar putea să-și găsească un job, bărbații sunt mai încrezători decât femeile - 52% dintre bărbați cred că le va fi ușor să-și găsească un job în 2017, versus 46% dintre femeile care au răspuns la acest studiu. Studenții și tinerii sunt cei mai optimiști că-și vor găsi un loc de muncă în acest an, 64% mizând că vor face acest lucru cu ușurință.

Deși 23% dintre români declară că sunt mulțumiți și chiar foarte mulțumiți cu actualul loc de muncă, 54% cred că este loc de mai bine, iar 23% nu sunt deloc fericiți la job. Majoritatea angajaților români participanți la sondajul eJobs se declară mulțumiți și foarte mulțumiți de proximitatea locului de muncă față de casă (61%), de siguranța locului de muncă (59%), de atribuțiile pe care le au (55%) sau de echipa cu care lucrează (54%). La polul opus, cu cele mai multe dezamăgiri pentru români, se află oportunitățile de promovare - 54% s-au declarat nemulțumiți și foarte nemulțumiți de oportunitățile de promovare din cadrul companiei în care lucrează.

În ceea ce privește atitudinea șefilor, 46% dintre români sunt mulțumiți și foarte mulțumiți de relația cu superiorul direct, în timp ce 26% spun că nu au o relație prea bună.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...