Avioanele de luptă F-16 vor fi reparate la Bacău cu tehnologie americană

Premierul Mihai Tudose şi vicepreşedintele companiei Lockheed Martin, Jonathan Hoyle, au semnat, miercuri, un acord pentru transfer de tehnologie "la ce la mai înalte standarde" pentru avioanele F16, au precizat surse guvernamentale.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 30.08.2017 - 15:27

Premierul Mihai Tudose şi vicepreşedintele companiei Lockheed Martin, Jonathan Hoyle, au semnat, miercuri, un acord pentru transfer de tehnologie "la ce la mai înalte standarde" pentru avioanele F-16, au precizat surse guvernamentale citate de Mediafax.

Principalul beneficiar al acestui acord va fi compania Aeostar Bacău, specializată în lucrări de întreținere și reparații pentru avioane militare.

Acordul s-a semnat după ce premierul Mihai Tudose l-a primit, miercuri, la Palatul Victoria, pe vicepreşedintele companiei Lockheed Martin, Jonathan Hoyle.

"De asemenea, există discuţii foarte avansate cu compania Lockheed Martin, pentru producţia de camioane, precum şi modernizarea Romaero", au mai precizat sursele citate.

Delegaţia Lockheed Martin, una din companiile semnificative specializate în cercetarea, dezvoltarea, producţia şi integrarea tehnologiilor avansate din domeniul militar s-a întâlnit marţi si cu miistrul Apărării Adrian Ţuţuianu căruia i-au prezentat "oportunităţile de cooperare industrială şi propuneri de colaborare cu industria naţională de apărare".

La întâlnirea de la Ministerul Apărării au participat şi " şefi ai structurilor militare implicate în procesul de achiziţie de tehnică militară", conform unui comunicat al ministerului.

"Reprezentanţii companiei americane au prezentat oportunităţile de cooperare industrială şi propuneri de colaborare cu industria naţională de apărare. Partea română a detaliat cele opt programe esenţiale de înzestrare ale Armatei României, dar şi alte intenţii privind dezvoltarea de noi tehnologii militare în România. Astfel de întâlniri vor continua în perioada următoare, conform calendarului de consultări cu actorii principali prezenţi pe piaţa mondială şi naţională a industriei de apărare", se mai spune în comunicatul Apărării.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...