12 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialSindicaliștii Air France amenință, din nou, cu grevă

Sindicaliștii Air France amenință, din nou, cu grevă

Mai multe sindicate de la companie aeriană Air France au îndemnat la grevă și manifestații în perioada 2-4 decembrie. Totuși, aceste proteste ar urma să fie limitate și probabil ultimele din acest an, potrivit unor surse sindicale, relatează Mediafax. 

Organizaţii ca CGT, Sud şi sindicatul piloţilor Alter îndeamnă la încetarea muncii, însă altele, ca puternicul Sindicat Naţional al Piloţilor (SNPL), FO sau SNPNC le recomandă membrilor să se mulţumească să manifesteze.

“Dacă vrem să încercăm să ajungem să ieşim din această situaţie un pic blocată în care ne aflăm de ceva vreme, vom încerca să nu oferim bastonul cu care săm fim loviţi”, a declarat vineri Véronique Damon, secretara generală a SNPL.

Sindicatul piloţilor, aflat la originea grevei istorice din septembrie 2014, este angajat în continuare în negocieri cu conducerea, pentru a ajunge la o înţelegere cu privire la restructurarea companiei.

La apelul federaţiei, din care fac parte principalele două sindicate de la Air France (CFE-CGC şi CFDT), salariaţii sunt îndemnaţi să manifesteze în două rânduri săptămâna viitoare.

Pe 2 decembrie ei sunt invitaţi să se adune, la ora locală 12.00 (13.00, ora României), în faţa Tribunalului de mare instanţă de la Bobigny (Seine-Saint-Denis), unde este prevăzută o audiere cu privire la procedurile împotriva a şase salariaţi, în legătură cu violenţele care au avut loc cu ocazia Comitetuui Central de Întreprindere de la 5 octombrie.

Federaţia îndeamnă apoi, pe 3 decembrie, la o “ocupare”, în faţa sediului Air france de la Roissy, la ora locală 11.00 (12.00, ora României), cu o zi înainte de o nouă şedinţă de Comitet Central de Întreprindere, prevăzută pentru dimineaţa lui 4 decembrie, care va face precizări cu privire la repartizarea celor 1.000 de posturi care urmează să fie suprimate în 2016.

“Acesta este ultimul avertisment din 2015 adresat conducerii Air France şi Guvernului, înainte să se treacă la o acţiune mai dură, în 2016”, a avertizat Guillaume Pollard, preşedintele sindicatului Alter, care reprezintă aproximativ 10% din piloţi.

Air France nu a comentat imediat după aceste anunţuri.

Cele mai citite

UE cere ca Facebook și Tik Tok să combată falsurile create cu inteligența artificială

UE, prin Comisia Europeană, a cerut marilor site-uri de socializare, precum TikTok și Facebook, să eticheteze clar publicitatea politică și să reducă "viralitatea conținutului"...

UE cere ca Facebook și Tik Tok să combată falsurile create cu inteligența artificială

UE, prin Comisia Europeană, a cerut marilor site-uri de socializare, precum TikTok și Facebook, să eticheteze clar publicitatea politică și să reducă "viralitatea conținutului"...

Se dezumflă balonul Green Deal!

În România, nu se vorbește deloc despre eșecul reuniunii miniștrilor de mediu din UE, cu privire la adoptarea Legii pentru Refacerea Naturii. Deși grupul...
Ultima oră
Pe aceeași temă