Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Samsung a finalizat ancheta în cazul telefoanelor Galaxy Note 7. Problemele au fost cauzate de bateriile defecte

Compania Samsung a finalizat ancheta care a vizat problemele telefonului Galaxy Note 7. Astfel, vinovate pentru explozia smartphone-urilor au fost batriile defecte, potrivit raportului oficial.

Share

Roxana Petre 0 comentarii

Actualizat: 23.01.2017 - 09:15

Compania Samsung a finalizat ancheta care a vizat problemele telefonului Galaxy Note 7. Astfel, vinovate pentru explozia smartphone-urilor  au fost batriile defecte, potrivit raportului oficial.

 

Raportul anchetei relevă faptul că, în cazul modelelor iniţiale, care au ajuns primele pe piaţă, electrodul negativ era curbat în colţul din dreapta sus al bateriei şi că vârful acestuia ajungea într-o zonă curbată în care nu avea ce să caute, astfel că defectele de producție au cauzat un scurt-circuit.

Bateriile telefoanelor care au avut rol de înlocuitor şi care au explodat la rândul lor au avut de suferit din cauza sudurii defectuoase care a rupt izolaţia din zona electrodului pozitiv. În plus, ca factor agravant, unele baterii au fost complet lipsite de bandă izolatoare.

Raportul vine la cinci luni după ce au fost sesizate primele incidente. Investigaţia celor de la Samsung s-a făcut cu ajutorul a trei firme specializate în astfel de probleme. În total au fost implicate 700 de persoane care au studiat 200.000 de telefoane şi 30.000 de baterii suplimentare.

În octombrie, Samsung a oprit producţia noului model de smartphone, după ce nu a reuşit să rezolve problemele legate de baterie care au dus la supraîncălzirea aparatului, fiind raportate mai multe telefoane care au luat foc.

Citește totul despre:

Comentarii