Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Rompetrol se extinde in Franta si Spania

» Rompetrol vrea sa opereze 450 de benzinarii in Franta si Spania pana in anul 2009.» Dyneff a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 2,3 miliarde de euro.» Noul director al Dyneff, filiala ...

Share

Adrian Stoica 0 comentarii

27.06.2007 - 00:00
» Rompetrol vrea sa opereze 450 de benzinarii in Franta si Spania pana in anul 2009.

» Dyneff a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 2,3 miliarde de euro.

» Noul director al Dyneff, filiala franceza a grupului Rompetrol, este Laurent Sancier.

Compania Dyneff Franta, membra a Grupului Rompetrol, a anuntat ieri ca intentioneaza sa se extinda in Franta si Spania prin concesionarea in urmatorii ani a unui numar de aproximativ o suta de benzinarii pe autostrazi. "Compania Dyneff are o «fizionomie» care ii permite sa joace un rol important, de crestere, pe piata franceza", afirma Laurent Sancier, noul director general al societatii franceze. In varsta de 52 de ani, acesta a preluat conducerea companiei Dyneff dupa ce anterior detinuse functia de director general pe zona de retail a companiei Shell, pentru Franta si Benelux. "Trebuie sa tinem cont ca unii dintre operatorii majori se retrag de pe piata distributiei, axandu-se pe principala lor activitate: explorare-productie, lasand distributia unor companii independente de talia Dyneff", a mai spus Laurent Sancier.
Compania detine in prezent o cota importanta a pietei de distributie de carburanti in partea de sud a Frantei.

Inca 10 statii
Strategia pentru acest an prevede deschiderea unui numar de 10 benzinarii sub marca Rompetrol in Franta. Dyneff este prima companie din aria Languedoc-Roussillon, cu o cifra de afaceri de 2,3 miliarde de euro in anul 2006, acoperind 22% din piata de distributie a carburantilor in partea de sud a Frantei si 4% la nivel national. Dyneff comercializeaza putin peste 2.800.000 de metri cubi din produsele petroliere anual, prin intermediul unei retele constituite din 185 de benzinarii Dyneff (din care 7 benzinarii pe autostrazi), 15 filiale de distributie (din care 4 in Spania) si 27 de puncte de depozitare care reprezinta mai mult de 400.000 de metri cubi.
La randul sau, grupul Rompetrol N.V. (TRG) este una dintre primele 25 de companii multinationale petroliere din Uniunea Europeana dupa venituri.

Tinta, 450
Grupul Rompetrol si-a propus pana in 2009 atingerea unui numar de 450 de benzinarii in Franta si Spania, atat prin constructia unora noi, cat si prin preluarea in sistem de franciza a unor benzinarii existente. Grupul opereaza in strainatate deja 250 de statii in franciza, in tari precum Franta, Bulgaria, Ucraina, Moldova, Georgia si Albania. Dintre acestea, 200 de benzinarii sunt situate in Franta, fiind achizitionate la finele anului 2005, o data cu preluarea Dyneff. Acestea sunt sub marca Dyneff, iar o parte din ele sunt in curs de rebranduire. Pe de alta parte, una din investitiile majore pe care Rompetrol a anuntat ca doreste sa le faca in acest an este achizitionarea unei rafinarii in Franta sau Italia pentru a-si creste capacitatile de rafinare. "Avem in vedere, in acest an, achizitia unei rafinarii in Italia sau in Franta, cel putin de aceeasi capacitate cu rafinaria de la Petromidia. De o alta rafinarie avem oricum nevoie, pentru ca am avut vanzari de peste sapte milioane de tone", declara recent seful Rompetrol, Dinu Patriciu. Reprezentantii grupului au afirmat ca TRG urmareste sa devina una dintre cele mai mari companii petroliere independente din Europa si sa contribuie la securitatea energetica a Europei prin obtinerea unei pozitii puternice in bazinul Marii Negre si al Marii Mediterane.

Citește totul despre:

Comentarii