Producătorul de cosmetice Dove își cere scuze și retrage o reclamă acuzată de rasism

Compania producătoare de cosmetice Dove și-a cerut scuze după ce a publicat o reclamă pe Facebook, în care o femeie de culoare devine albă, după ce ar folosi o cremă de corp lansată de Dove.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 09.10.2017 - 15:42

Compania producătoare de cosmetice Dove și-a cerut scuze după ce a publicat o reclamă pe Facebook, în care o femeie de culoare devine albă, după ce ar folosi o cremă de corp lansată de Dove, informează Digi 24.

Campania publicitară a generat critici violente și a fost catalogată drept rasistă, iar mai mulți utilizatori ai rețelelor de socializare îndeamnă la boicotarea producătorului de cosmetice.

Nu este prima dată când Dove este acuzată de rasism. Astfel, o loțiune de corp a fost recomandată pentru „piele normală și de culoare”, iar o altă campanie arăta trei femei (una de culoare, o asiatică și o caucaziană), sugerând că pielea de culoare albă este întotdeauna mai dezirabilă.

În urma criticilor legate de ultima reclamă, Dove a retras-o și și-a cerut scuze, cu următoarele cuvinte:

„O imagine publicată recent pe Facebook nu a reușit să reprezinte femeile de culoare într-un mod corect. Regretăm profund și ne cerem scuze celor ofensați”.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...