Privatizarea Electrica Muntenia Sud, in stand-by

Semnarea contractului de privatizare a societatii Electrica Muntenia Sud, prevazuta pentru ieri,  s-a amanat din cauza nepublicarii in Monitorul Oficial a hotararii de guvern privind aprobarea contractului, a anuntat Autoritatea pentru ...

Share

Adrian Stoica 0 comentarii

08.06.2007 - 00:00
Semnarea contractului de privatizare a societatii Electrica Muntenia Sud, prevazuta pentru ieri,  s-a amanat din cauza nepublicarii in Monitorul Oficial a hotararii de guvern privind aprobarea contractului, a anuntat Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului. Contractul, ce va fi publicat in zilele urmatoare in Monitorul Oficial, va fi semnat la o data ulterioara – se precizeaza intr-un comunicat AVAS. Aceasta este cea de-a doua amanare a tranzactiei dupa ce, la inceputul acestui an, autoritatile romane au decis prelungirea termenului de valabilitate a ofertei de vanzare a pachetului majoritar de actiuni cu 180 de zile, pana la 17 iulie, decizia fiind luata ca urmare a declansarii unor cercetari privind cazurile de coruptie in procesele de privatizare. Enel a fost desemnat in vara anului trecut castigatorul procesului de privatizare a celei mai mari filiale a companiei Electrica, dupa ce a oferit 820,099 milioane de euro pentru preluarea a 67,5% din actiuni. Enel va cumara direct de la Electrica 50% din actiuni, urmand sa efectueze o majorare de capital in urma careia va detine 67,5% din companie. Pe perioada de la data semnarii contractului si transferului dreptului de proprietate catre Enel, Electrica Muntenia Sud va avea o administrare interimara. Ulterior transferului dreptului de proprietate va fi aplicat un mecanism de ajustare a pretului de vanzare, care va reflecta diferenta dintre valoarea activelor Electrica Muntenia Sud la 31 decembrie 2004 si nivelul activului la o data ce va fi prevazuta in contractul de privatizare, potrivit legislatiei care reglementeaza tranzactia.
Conducerea Enel a anuntat recent ca va investi, pana in 2015, doua miliarde de euro in distributia de electricitate din tara noastra. Italienii detin deja filialele Electrica Dobrogea si Electrica Banat, in urma achizitiei directe a unor pachete de 24,62% din actiunile fiecarei firme si a unei majorari de capital.

Citește totul despre:

Comentarii