Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Premierul Tudose modifică sistemul Split TVA. Nu va fi obligatoriu pentru toate firmele

După ședința de vineri a CEX de la PSD, premierul Mihai Tudose a anunțat o nouă viziune în chestiunea plății defalcate a TVA - așa numitul Split TVA.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 13.10.2017 - 16:31
După ședința de vineri a CEX de la PSD, premierul Mihai Tudose a anunțat o nouă viziune în chestiunea plății defalcate a TVA - așa numitul Split TVA.
Acest sistem nu va mai fi obligatoriu pentru toate companiile.
 
„Au început nuanțările în urma discuțiilor cu patronatele, unele observații ale lor sunt proiecte și pentru a scurta cumva din procedura legislativa, vor fi sub forma de amendamente la Senat. Am spus, cred ca ar fi bine ca luni sa le prezinte ministrul pe larg. Pot sa va dau câteva elemente: nu va mai fi obligatoriu pentru toata lumea, ci, în principiu pentru firmele care intră în insolvență, în faliment sau cu istoric fiscal nu foarte coerent. Va fi și un sistem de premiere, încercam sa îl fixam și va fi anunțat la momentul depunerii amendamentelor”, a declarat premierul Tudose.
"România nici măcar nu a cerut derogare de la Comisia Europeană pentru a implementa sistemul de plată defalcată a TVA, cum au făcut Italia şi Polonia când au aplicat astfel de măsuri" a declarat comisarul european Pierre Moscovici, responsabil pentru fiscalitate în cadrul Comisiei Europene, drept răspuns la o întrebare a deputatului USR Claudiu Năsui. 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...