Premierul Tudose: Benzina nu s-a scumpit din cauza supraaccizei ci din cauza fenomenelor din Golful Mexic

Premierul Mihai Tudose a declarat, miercuri, că prețul carburanților nu a crescut în România din cauza supraaccizei, ci a faptului că prețul barilului de petrol s-a mărit, influențat și de fenomenele meteo din Golful Mexic.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 04.10.2017 - 17:12

Premierul Mihai Tudose a declarat, miercuri, că prețul carburanților nu a crescut în România din cauza supraaccizei, ci a faptului că prețul barilului de petrol s-a mărit, influențat și de fenomenele meteo din Golful Mexic, informează Agerpres.

"Prețul carburantului nu a crescut din cauza supraaccizei. Dacă faceți o analiză pe ce înseamnă creșterea prețului la barilul de petrol, influențată de fenomenele meteo din Golful Mexic, o să vedeți că nu a crescut deloc din cauza accizei, așa cum am bănuit și am pronosticat. Domniile lor (transportatorii — n.r.) invocă o similitudine cu alte țări din UE unde se returnează o parte din acciză la transportatori. Am zis că o să avem o discuție când ne-am întâlnit luna trecută, continuăm discuțiile cu domniile lor. Amenință cu greva? Noi ce să spunem, să nu facă?", a afirmat Mihai Tudose în Piața Victoriei, unde a făcut declarații alături de liderul Cartel Alfa, Bogdan Hossu, întrebat despre cerința transportatorilor români care amenință cu noi proteste în cazul în care Guvernul nu va renunța la supraacciza la carburanți.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...