Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Precizări CNADNR privind fondurile UE

România nu va pierde sute de milioane de euro din banii alocaţi pentru repararea unor importante proiecte de infrastructură rutieră, ci, dimpotrivă, va încheia aceste proiecte fără pierderea finanţării, în urma unui proces de fazare a acestora pe cele două perioade de programare ce se suprapun, anume 2007-2013 şi 2014-2020, a declarat, ieri, conducerea Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR) într-un comunicat de presă.

Share

Andrei Mărgăritescu 0 comentarii

Actualizat: 17.06.2015 - 21:58

România nu va pierde sute de milioane de euro din banii alocaţi pentru repararea unor importante proiecte de infrastructură rutieră, ci, dimpotrivă, va încheia aceste proiecte fără pierderea finanţării,  în urma unui proces de fazare a acestora pe cele două perioade de programare ce se suprapun, anume 2007-2013 şi 2014-2020, a declarat, ieri, conducerea Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR) într-un comunicat de presă.

Precizările vin după ce zilele trecute mai multe publicaţii, printre care şi „România liberă“, au afirmat că pierdem sute de milioane de euro din cauza incapacităţii CNADNR de a încheia până la finele anului lucrările pentru mai multe proiecte de infrastructură rutieră. Prin fazarea proiectelor care se suprapun pe cele două perioade de programare (…) CNADNR SA a asigurat tranziţia financiară şi tehnică între cele două programe operaţionale, evitându-se astfel decomiterea fondurilor europene nerambursabile şi asigurarea unei continuităţi în implementarea acestora“, spune Narcis Neaga, directorul general al CNADNR SA. Iniţiatori ai Asociaţiei Pro Infrastructură, un think - tank dedicat dezvoltării reţelei noastre de transport, nu sunt de acord cu interpretarea dată de CNADNR.

“Fazarea înseamnă de fapt o pierdere, nu o soluție pozitivă așa cum o prezintă compania, pentru că fondurile din POS-T 2007-2013 nu mai sunt absorbite (rămân la Comisie), iar suma echivalentă (600-700 mil €) se consumă din următorul program POIM 2014-2020, bani care ar fi trebuit folosiți pentru noi proiecte“, au reacţionat, ieri, iniţiatorii Asociaţiei Pro Infrastructură. 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...