15.4 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialPoşta Română ar putea fi listată pe Bursă peste 2 ani

Poşta Română ar putea fi listată pe Bursă peste 2 ani

Listarea Poştei Române pe Bursa de la Bucureşti nu se poate întâmpla mai devreme de 24 de luni, deoarece este nevoie, în primul rând, de o Hotărâre de Guvern care să reglementeze listarea, iar ulterior de o evaluare şi un lobby la nivelul investitorilor, a declarat directorul general al Companiei Naţionale Poşta Română, Alexandru Petrescu, citat de Agerpres.

"Privatizarea companiei rămâne o perspectivă, doar că acum avem o plajă mai largă de posibilităţi şi ne gândim la o listare pe Bursa de la Bucureşti. Sunt discuţii între acţionari şi cred şi eu, alături de ei, că o listare ar fi cea mai bună soluţie. Nu consider că mai este necesar să mergem pe un pachet majoritar de acţiuni, putem merge şi pe unul minoritar, pentru că avem un istoric comercial care dovedeşte că ceea ce facem este corect. (…) Listarea însă nu se poate întâmpla mai devreme de 24 de luni. Dacă vrei să te asiguri că vei avea o listare de succes, trebuie să aloci timp şi resurse în perioada de pre-listare, de pregătire. Redresarea companiei în sine este o perioadă de pre-listare. Trebuie să faci o evaluare, un lobby la nivelul investitorilor, aşteptăm şi elaborarea unei Hotărâri de Guvern care să reglementeze listarea. În momentul în care va fi emisă de către Guvern vom şti sigur că drumul este ireversibil şi listarea se va întâmpla. Abia atunci vom şti în cât timp şi în ce condiţii. Acum se evaluează cea mai bună opţiune", a precizat Petrescu.

Şeful Poştei Române a adăugat că are în pregătire lansarea o emisiuni de obligaţiuni de stat, iar aceasta este posibil să aibă loc până la finele acestui an.

Poşta Română, companie naţională înfiinţată conform Legii 31/1990 nefiind o instituţie publică, este deţinută de statul român, prin Ministerul Comunicaţiilor şi pentru Societatea Informaţională (MCSI), în proporţie de 75%, şi de Fondul Proprietatea (FP) în proporţie de 25%.

Compania deţine cea mai mare reţea de distribuţie la nivel naţional, însemnând peste 80% din totalul subunităţilor poştale care operează, în prezent, în România. Peste 19 milioane de locuitori beneficiază de serviciile Poştei Române şi peste 7,5 milioane de adrese sunt acoperite de reţeaua poştală proprie.

 

Cele mai citite

Josep Borrell insistă pentru ca țările UE să ajute Ucraina cu sisteme antirachetă

Ţările Uniunii Europene trebuie să îşi trimită sistemele antirachetă pentru a consolida apărarea antiaeriană a Ucrainei, ale cărei oraşe sunt supuse atacurilor Rusiei, a...

Cătălin Cîrstoiu declară că a fost la clinica privată pentru a-și ajuta colegii

Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei PSD-PNL pentru funcţia de primar general al Capitalei, a declarat miercuri seara că a fost la clinica privată deţinută de...

Analiza măsurilor Guvernului PSD: Dovada că acestea au dus la creșterea cifrei de afaceri din industrie

În ultimele luni, cifra de afaceri din industrie a României a cunoscut o creștere semnificativă, iar acest lucru nu poate fi neglijat. Datele furnizate...
Ultima oră
Pe aceeași temă