11.5 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSpecialPlafonarea RCA, utilă doar pentru șoferii din București

Plafonarea RCA, utilă doar pentru șoferii din București

Doar transportatorii profesioniști au motive de bucurie după ce Autoritatea de Supraveghere Financiară a anunțat tarifele maxime pentru asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto și după ce au aflat că în cazul șoferilor fără accidente prețurile se întorc chiar undeva în apropierea celor din 2012-2013.

Noul tarif maxim pentru asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto (RCA) dezavantajează o parte a șoferilor cu un comportament bun în trafic și, în același timp, îi avantajează pe cei care conduc în orașe mari, aglomerate, cu o frecvență mare a daunelor.

Este una dintre primele concluzii care se pot trage dintr-o comparație simplă între prețurile actuale ale RCA și nivelul maxim ce a fost stabilit de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

ASF a arătat că, pentru un automobil cu o capacitate cilindrică de 1,4 litri (exact cât cel mai comun motor pe benzină cu care este dotată Dacia Logan), un șofer cu vârsta între 31 de ani și 40 de ani va plăti maximum 610 lei pe an pentru asigurarea sa. Aceasta se va întâmpla după ce noul tarif va intra în vigoare. Dar, până acum, șoferii din cel puțin 20 din cele 40 de județe ale țării plăteau o asi-gurare mai ieftină decât acest nivel.

Este vorba despre persoanele care au mașinile înmatriculate în majoritatea județelor din Ardeal, Banat, Crișana și o parte a Olteniei, dar și despre cele din județe dunărene precum Giurgiu, Ialomița, Tulcea sau Călărași.

Citește integral acest articol în ediția print de joi a ziarului România Liberă

Cele mai citite

Silvestru Șoșoacă, dezvăluiri despre legăturile Dianei Șoșoacă cu Rusia lui Vladimir Putin

Într-un interviu acordat Antena 3, Silvestru Șoșoacă, soțul Dianei Șoșoacă, a vorbit despre divorț, dar și despre legăturile acesteia cu Rusia. Bărbatul a dezvăluit...

Șefa Administrației Spitalelor București, la DNA

Directorul general al Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB), Oana Sivache, s-a prezentat la sediul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) pentru a fi audiată...

Șoferii români preferă mașinile la mâna a doua din Germania, potrivit unui studiu

Multe mașini la mâna a doua sunt importate dintr-o țară în alta pentru a satisface cererea locală de vehicule rulate. Germania, Franța, Belgia și...
Ultima oră
Pe aceeași temă