15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialOMV - Petrom, profit aproape dublu anul acesta, față de 2016

OMV – Petrom, profit aproape dublu anul acesta, față de 2016

Grupul OMV Petrom a înregistrat, în primele 9 luni ale acestui an, un profit net în valoare de 1,85 miliarde de lei, aproape dublu față de cele 878 de milioane de lei înregistrate anul trecut. Vânzările grupului în primele 9 luni din acest an au totalizat 14,294 miliarde de lei, în creștere cu 20% față de perioada similară din 2016, când au atins 11,953 miliarde de lei.

Profit net CCA atribuibil acționarilor OMV Petrom excluzând elementele speciale a fost de 2,054 miliarde de lei, mai mare cu 128% față de aceeași perioadă a anului trecut. Profitul pe acțiune CCA excluzând elementele speciale s-a cifrat la 0,0363 lei.

Vânzările grupului în primele 9 luni din acest an au totalizat 14,294 miliarde de lei, în creștere cu 20% față de perioada similară din 2016, când au atins 11,953 miliarde de lei.

"În T3/17, am înregistrat încă un trimestru cu indicatori macroeconomici favorabili care au susținut cererea pentru produsele noastre și volumele de vânzări mai mari. Am beneficiat de creșterea cotațiilor la mărfuri și de marje de rafinare foarte solide. În plus, am continuat disciplina strictă a costurilor în vederea îmbunătățirii poziției competitive pe piață și am făcut progrese în privința proiectelor de investiții. În consecință, rezultatul nostru din exploatare CCA excluzând elementele speciale în 1-9/17 a atins 2,7 miliarde de lei, atât segmentul Upstream cât și Downstream, înregistrând creșteri semnificative. În Upstream, reducerea în continuare a costurilor unitare de producție a supracompensat impactul din declinul producției. În Downstream Oil rezultatele solide au reflectat atât volumele mai mari de vânzări, cu precădere în domeniul vânzărilor cu amănuntul, cât și un grad de utilizare a activelor companiei în continuare ridicat. Downstream Gas a avut o performanță îmbunătățită și a beneficiat de înregistrarea unor venituri din asigurare aferente centralei electrice de la Brazi. Îmbunătățirea fluxului de trezorerie extins a fost rezultatul unui flux de trezorerie din activități de exploatare mai mare și al unui nivel mai redus al investițiilor", a declarat Mariana Gheorghe, CEO al OMV Petrom.

Grupul austriac OMV este acționarul majoritar al Petrom, cu o participație de 51,01% iar Ministerul Energiei deține 20,64% din acțiunile OMV Petrom. Petrom este cea mai mare companie românească de petrol și gaze, cu activități în sectoarele Upstream (Explorare și Producție), Downstream Oil (Rafinare și Marketing), Downstream Gas (Gaze și Energie).

Cele mai citite

Coreea de Nord l-a primit pe șeful spionajului rus

O delegație a Biroului de Informații Externe al Rusiei a vizitat capitala nord-coreeană Phenian între luni și miercuri și a discutat despre stimularea cooperării...

Curiozități despre Paștele Catolic: de la tradiții în Marea Britanie până la ouăle de ciocolată din Statele Unite.

Paștele catolic în 2024 se sărbătorește duminică, 31 martie. Iată 12 lucruri interesante despre Paștele Catolic: Fiecare copil din Marea Britanie primește în medie 8,8...

UE cere ca Facebook și Tik Tok să combată falsurile create cu inteligența artificială

UE, prin Comisia Europeană, a cerut marilor site-uri de socializare, precum TikTok și Facebook, să eticheteze clar publicitatea politică și să reducă "viralitatea conținutului"...
Ultima oră
Pe aceeași temă