Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Noi șefi la ASF pentru Actuariat, Supraveghere Prudenţială și Intermediari în Asigurări

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a selectat, în urma procesului de recrutare lansat la finalul lunii aprilie, trei şefi de serviciu, respectiv Adriana Matache pentru Actuariat şi Analiză de Piaţă, Cosmin Păunescu la Supraveghere Prudenţială şi Cătălin Gingaşu la Intermediari în Asigurări.

Share

Doru Cireasa 0 comentarii

Actualizat: 07.07.2015 - 21:11

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a selectat, în urma procesului de recrutare lansat la finalul lunii aprilie, trei şefi de serviciu, respectiv Adriana Matache pentru Actuariat şi Analiză de Piaţă, Cosmin Păunescu la Supraveghere Prudenţială şi Cătălin Gingaşu la Intermediari în Asigurări.

“Postul de șef serviciu la Serviciul Control Pensii Private - Direcția Supraveghere şi Control, Sector Pensii Private - nu a fost ocupat întrucât niciunul dintre candidați nu a fost declarat câștigător în urma susținerii interviului socio-profesional. Prin urmare, procesul de recrutare pentru această poziție va fi reluat la o dată care va fi comunicată ulterior“, se arată într-un comunicat al autorităţii. Pentru ocuparea pozițiilor vacante s-au înscris la concurs 90 de candidați.

Adriana Mihaela Matache, noul şef serviciu la Serviciul Actuariat şi Analiză de Piață - Direcția Supraveghere şi Control, Sector Asigurări-Reasigurări, are o experiență de 11 ani în domeniul actuariatului și al auditului.

În ultimii şase ani a ocupat poziții de management (auditor manager, manager, senior manager), a coordonat echipe și proiecte în cadrul Ernst&Young și PricewaterhouseCoopers. Ea a absolvit Academia de Studii Economice, Facultatea de Cibernetică, Statistică și Informatică Economică și Facultatea de Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori. Cosmin Florin Păunescu, şeful Serviciului Supraveghere Prudențială - Direcția Supraveghere şi Control, Sector Instrumente şi Investiții Financiare, cu o experiență de 15 ani în domeniul serviciilor financiare, în special pe piața de capital, a fost responsabil cu pieţele reglementate la ASF.

El şi-a început cariera în cadrul Comisiei Naționale a Valorilor Mobiliare (CNVM) pe poziţia de supraveghetor piețe reglementate și director al Direcției Autorizare și al Direcției Organisme de Plasament Colectiv. Ulterior, a fost președinte/director general la SAI KD Investments Romania, director al SSIF Finans Securites şi director executiv investiții la Prima Pensie (Fond de Pensii). Absolvent al Academiei de Studii Economice, Facultatea de Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori, a ocupat din 2007 funcţia de consilier la Cabinetul președintelui la CNVM, respectiv la ASF.

Cătălin-Gabriel Gingașu, care a fost selectat ca şef la Serviciul Supraveghere Intermediari în Asigurări - Direcția Supraveghere şi Control, Sector Asigurări-Reasigurări, a ocupat atât poziții de execuție, cât și posturi de conducere în cadrul mai multor societăți și brokeri de asigurare. Astfel, a fost inspector asigurări/economist la ASIBAN, director executiv la Star Express Broker de Asigurare, director agenție în cadrul societății Uniqua și Account Manager la GrECo JLT Romania Viena GmbH, acumulând o experiență de 17 ani în domeniul asigurărilor.

Este licențiat al Facultății de Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori din cadrul Academiei de Studii Economice. 

Citește totul despre:

Comentarii