Microsoft: Atacuri cibernetice ar trebui să fie un semnal de alarmă pentru Guverne. E ca si când de la Armata SUA cineva ar fura rachetele Tomahawk

Atacurile cibernetice din ultimele zile ar trebui să atragă atenția guvernelor din întreaga lume, privind vulnerabilităţile sistemelor informatice, care apoi pot fi exploatate de hackeri.

Share

Iulia Iancu 0 comentarii

Actualizat: 15.05.2017 - 15:11

Atacurile cibernetice din ultimele zile ar trebui să atragă atenția guvernelor din întreaga lume, privind vulnerabilităţile sistemelor informatice, care apoi pot fi exploatate de hackeri, afirmă Microsoft, potrivit Mediafax.

"Am văzut cum vulnerabilităţi stocate de CIA au fost dezvăluite de WikiLeaks, iar acum o vulnerabilitate furată de la NSA a afectat clienţi din întreaga lume. Un scenariu echivalent cu arme convenţionale ar fi dacă câteva rachete Tomahawk ar fi furate de la armata americană. Guvernele din întreaga lume ar trebui să trateze acest atac ca pe un semnal de alarmă", se afirmă într-un comunicat semnat de Brad Smith, preşedintele şi directorul juridic al companiei Microsoft.

Microsoft a criticat şi multe companii şi instituţii care nu şi-au actualizat sistemele, în condiţiile în care vulnerabilitatea folosită pentru atacurile cibernetice de vineri a fost corectată printr-un patch de securitate încă din luna martie.

Coreea de Sud a anunţat luni că au fost semnalate doar nouă cazuri de sisteme infectate, în timp ce oficialii australieni au indicat că până acum au fost afectate doar trei întreprinderi mici şi mijlocii. În Japonia, Nissan şi Hitachi au anunţat că unele unităţi au fost afectate, iar compania PetroChina a comunicat că s-au înregistrat probleme la plata cu cardul la unele benzinării.

Citește totul despre:

Comentarii