Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Inspectorii antifraudă ANAF: În Dragonul Roșu declararea TVA a crescut cu 142%

Controalele realizate de inspectorii Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală în cele mai importante centre comerciale angro din România au dus la o creștere semnificativă a gradului de conformare fiscală a comercianților finali.

Share

Andra Dumitru 0 comentarii

Actualizat: 17.03.2016 - 15:49

Controalele realizate de inspectorii Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală în cele mai importante centre comerciale angro din România au dus la o creștere semnificativă a gradului de conformare fiscală a comercianților finali.

„Ca urmare a scurtării lanţului de aprovizionare cu mărfuri de provenienţă intracomunitară sau din import, firmele care au puncte de lucru, sedii sociale sau domicilii fiscale în zona complexului Dragonul Roşu, au fiscalizat sume cu 45% mai mari, prin emiterea de facturi cu TVA, au plătit în vamă cu 65% mai mult TVA aferentă produselor importate şi au declarat cu 142% mai mult TVA de plată în trimestrul IV din 2015, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2014”, se arată într-un comunicat al instituției.

Inspectorii Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală au verificat şi monitorizat 4.690 de firme, care îşi desfăşoară activitatea în 112 dintre cele mai importante centre comerciale angro din România, în cadrul operaţiunii "Cristal", care s-a derulat la nivel național în perioada 19 octombrie 2015 – 28 februarie 2016. 

În cadrul operațiunii “Cristal” au fost identificate prejudicii pentru asigurarea recuperării cărora au fost instituite 71 de măsuri asigurătorii asupra unor active identificate în valoare totală de 16,78 milioane lei. Au fost constatate și contravenţii pentru sancţionarea cărora inspectorii antifraudă au dispus amenzi în valoare de 28,93 milioane de lei, confiscări de bunuri, venituri şi numerar în valoare totală de 18,15 milioane de lei şi suspendarea activităţii comerciale a 28 de puncte de lucru. De asemenea, în cazul a 233 de contribuabili a fost interzisă desfăşurarea activităţii simultane de comerț angro și cu amănuntul în aceeași suprafață de vânzare. Inspectorii antifraudă au oprit şi verificat în total 41.384 mijloace de transport marfă, care au tranzitat intrările şi ieşirile din centrele angro – în medie, 354 mijloace de transport zilnic.

Inspectorii antifraudă vor continua să monitorizeze activitatea centrelor comerciale angro din țară și vor efectua controale inopinate de minimum două ori pe lună în special în Dragonul Roșu și în celelalte centre din regiunea București-Ilfov, în scopul menţinerii trendului ascendent al gradului de conformare fiscală și al destructurării circuitelor frauduloase interpuse pe lanțurile de aprovizionare, începând de la importuri și până la beneficiarii finali.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...