10.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialHP România angajează 600 de oameni în 2011

HP România angajează 600 de oameni în 2011

Compania Hewlett Packard (HP) intenţionează să angajeze anul viitor 600 de oameni la centrul de servicii Global eBusiness Operations (GeBOC) din Bucureşti, cifră similară cu cea din 2010, a declarat, joi, directorul general al centrului GeBOC, Alexander Weigl, citat de Mediafax.

“Vrem creşteri similare şi pentru anul viitor (600 angajaţi – n.r.). Limbile străine vor fi o cerinţă obligatorie la angajare”, a explicat Weigl, într-o conferinţă de presă.

Potrivit reprezentanţilor companiei, în general sunt căutaţi absolvenţi ai facultăţilor de limbi străine, dar şi de studii economice.

“România e o piaţă interesantă din acest punct de vedere, dar din păcate avem o scădere a calităţii candidaţilor. Cei care se prezintă pentru un job sunt mai puţin pregătiţi la ieşirea din facultăţi decât în anii anteriori”, a adăugat Wiegl.

Centrul GeBOC avea la sfârşitul lunii octombrie 2.500 de angajaţi, iar media de vârstă din companie este de 26 de ani.

GeBOC derulează în prezent un proiect prin Programul Operaţional Sectorial de Dezvoltare a Resurselor Umane 2007-2013 pentru perfecţionarea angajaţilor în utilizarea unei limbi străine. În program sunt incluşi 21 de angajaţi care asigură suport pentru clienţii interni şi externi.

Proiectul este cofinanţat prin Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial de Dezvoltare a Resurselor Umane 2007-2013 şi are o valoare de 360.000 euro.

“Proiectul vizează dezvoltarea compentenţelor lingvistice ale angajaţilor. Astfel, ne dorim să contribuim în mod direct la creşterea gradului de adaptabilitate şi mobilitate al angajaţilor noştri”, a mai spus Weigl.

În program sunt incluşi 321 de angajaţi, care vor participa la 3.000 de ore de curs pentru certificarea într-una din limbile franceză, italiană, spaniolă, portugheză, germană şi olandeză.

“La final, toţi vor parcurge un proces de certificare. Obiectivul nostru este ca cel puţin 95% dintre ei să utilizeze aceste competenţe dobândite pentru creşterea competitivităţii şi a productivităţii muncii într-o perioadă de trei ani”, a declarat Mihai Moisescu, business planning manager.

Centrul derulează multiple activităţi de relaţionare cu clientul sau cu partenerii, activităţi administrative şi logistice, activităţi de suport creditare şi colectare a debitelor şi activităţi de suport a vânzărilor în 25 de limbi străine.

Activitatea GeBOC este structurată în cinci divizii, respectiv Global Business Services, Imaging and Printing Group, Personal Systems Group, Technology Solutions Group şi Finance.

Filiala din România a grupului american HP, cel mai mare producător de echipamente IT la nivel internaţional, a avut anul trecut o cifră de afaceri de 201,7 milioane lei şi un profit brut de 50,2 milioane lei.

Cele mai citite

FOTO. Anca Dumitra, Gianina din “Las Fierbinți”, a făcut marele anunț! Ce se întâmplă cu actrița

Anca Dumitra, cunoscută pentru rolul său ca „Gianina” în popularul serial de la Pro TV "Las Fierbinți", a făcut marele anunț: este însărcinată cu...

Minaur Baia Mare, eșec drastic în turul semifinalei Cupei EHF

Minaur Baia Mare a pierdut prima manșă a semifinalei din EHF European Cup, disputată în deplasare, cu echipa islandeză Valur Reykjavik, cu scorul de...

Țările din UE nu sunt încă hotărâte să trimită sisteme Patriot în Ucraina

Miniștrii europeni au declarat luni că analizează de urgență modul în care pot oferi mai multă apărare aeriană Ucrainei, dar nu s-au oprit la...
Ultima oră
Pe aceeași temă