Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Hidroelectrica, profit de 900 milioane lei în acest an

Hidroelectrica va înregistra în acest an un profit de peste 900 milioane lei, echivalentul întregului câştig realizat în ultimii 11 ani, a declarat Remus Borza, fost preşedinte al Consiliului de Supraveghere al ...

Share

Rl online 0 comentarii

20.12.2013 - 18:09

Hidroelectrica va înregistra în acest an un profit de peste 900 milioane lei, echivalentul întregului câştig realizat în ultimii 11 ani, a declarat Remus Borza, fost preşedinte al Consiliului de Supraveghere al companiei de stat, potrivit Mediafax.

Borza a afirmat vineri, într-o conferinta de presă, că nivelul profitului Hidroelectrica înseamnă diferenţa între "managementul de cumetrie şi managementul onest, profesionist".

"Statul va deveni un bun administrator atunci când va numi manageri profesionişti la companiile de stat", a spus Borza, precizând că aceasta este ultima conferinţă de presa în calitate de reprezentant al Hidroelectrica.

Borza deţine firma Euro Insol, administratorul judiciar al Hidrolectrica până în luna iunie, când compania a ieşit din insolvenţă. Hidroelectrica s-a aflat în insolvenţă timp de un an, în perioada iunie 2012 - iunie 2013.

De la începutul acestei luni, Hidroelectrica are un nou Consiliu de Supraveghere, condus de George Cristodorescu, fost director general adjunct în cadrul E.ON România. Borza nu a mai candidat pentru o poziţie în conducerea Hidroelectrica.

Compania a încheiat primul semestru cu un profit de 481 milioane lei (109,5 milioane euro), de la pierderi de 202 milioane lei în perioada corespunzătoare a anului trecut, câştigul fiind mai mare cu 47 milioane de lei faţă de nivelul bugetat pentru întregul an.

În primul semestru, afacerile Hidroelectrica au totalizat 1,68 miliarde de lei (382,6 milioane euro), în creştere cu 33,4%, de la nivelul de 1,26 miliarde de lei înregistrat în primele şase luni din 2012.

Capitalul social al Hidroelectrica este deţinut de stat (80,05% din acţiuni) şi Fondul Proprietatea (19,95%).

Citește totul despre:

Comentarii