Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Guvernul semnează acordul cu General Dynamics pentru producerea de transportoare blindate la Bucureşti

La sediul Guvernului se semnează. marţi, un memorandum cu firma americană General Dynamics, pentru producerea de transportoare blindate la Uzina Mecanică Bucureşti, anunță un comunicat al Executivului.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 10.10.2017 - 11:17

La sediul Guvernului se semnează. marţi, un memorandum cu firma americană General Dynamics, pentru producerea de transportoare blindate la Uzina Mecanică Bucureşti, anunță un comunicat al Executivului.

Acțiunea va începe la ora 10. Partenerul român al firmei americane va fi Uzina Mecanică București.

Denumirea oficială a documentului pregătit pentru semnare este "Memorandum of Understanding".


"Până la finele anului, Armata Română va achiziţiona primul sistem Patriot, aşteptăm scrisoarea de acceptarea din partea Statelor Unite pentru a putea să trecem la contractare şi să putem achiziţiona primul program. În discuţiile cu secretarul Apărării, Mattis, noi am solicitat clauza «dependable under taking» adică eşalonarea plătii sistemelor Patriot pentru că este, pe de o parte, o dovadă de predictibilitate, pe de altă parte este mult mai convenabil pentru noi să putem să asigurăm pe următorii ani achiziţionarea acestor sisteme. Tot până la finele anului, sperăm să putem să finalizăm negocierea cu General Dynamics şi să pornim colaborarea aceasta între Uzina Mecanică Bucureşti şi General Dynamics şi, totodată, până la finele anului să achiziţionăm primele 10 transportoare blindate Piranha din acest program", a declarat Mihai Fifor.

Premierul Mihai Tudose a declarat, încă de luni, că România va semna marţi un contract pentru producţia de mașini blindate în România. Necesarul de transportoare blindate al Armatei Române este de câteva sute de vehicule, atât 8 x 8 cât și 4 x 4.

Cele mai noi transportoare din dotarea actuală sunt de tip Piranha, produse de compania Mowag  - în prezent General Dynamics.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...