9.1 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialGuvernul semnează acordul cu General Dynamics pentru producerea de transportoare blindate la...

Guvernul semnează acordul cu General Dynamics pentru producerea de transportoare blindate la Bucureşti

La sediul Guvernului se semnează. marţi, un memorandum cu firma americană General Dynamics, pentru producerea de transportoare blindate la Uzina Mecanică Bucureşti, anunță un comunicat al Executivului.

Acțiunea va începe la ora 10. Partenerul român al firmei americane va fi Uzina Mecanică București.

Denumirea oficială a documentului pregătit pentru semnare este "Memorandum of Understanding".


"Până la finele anului, Armata Română va achiziţiona primul sistem Patriot, aşteptăm scrisoarea de acceptarea din partea Statelor Unite pentru a putea să trecem la contractare şi să putem achiziţiona primul program. În discuţiile cu secretarul Apărării, Mattis, noi am solicitat clauza «dependable under taking» adică eşalonarea plătii sistemelor Patriot pentru că este, pe de o parte, o dovadă de predictibilitate, pe de altă parte este mult mai convenabil pentru noi să putem să asigurăm pe următorii ani achiziţionarea acestor sisteme. Tot până la finele anului, sperăm să putem să finalizăm negocierea cu General Dynamics şi să pornim colaborarea aceasta între Uzina Mecanică Bucureşti şi General Dynamics şi, totodată, până la finele anului să achiziţionăm primele 10 transportoare blindate Piranha din acest program", a declarat Mihai Fifor.

Premierul Mihai Tudose a declarat, încă de luni, că România va semna marţi un contract pentru producţia de mașini blindate în România. Necesarul de transportoare blindate al Armatei Române este de câteva sute de vehicule, atât 8 x 8 cât și 4 x 4.

Cele mai noi transportoare din dotarea actuală sunt de tip Piranha, produse de compania Mowag  – în prezent General Dynamics.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Șefa Administrației Spitalelor București, la DNA

Directorul general al Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB), Oana Sivache, s-a prezentat la sediul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) pentru a fi audiată...

Antony Blinken va fi primit săptămâna viitoare de președintele Emmanuel Macron

Şeful diplomaţiei americane, Antony Blinken, va merge săptămâna viitoare în Franţa unde se va întâlni cu preşedintele Emmanuel Macron pentru a discuta în special...

VIDEO. Reacția halucinantă a lui Dan Negru, despre noii jurați “Chefi la Cuțite”

Emisiunea "Chefi la Cuțite" este în prim plan în ultima vreme, după ce vechii jurați care au "scris istorie" în televiziune au demisionat. Potrivit...
Ultima oră
Pe aceeași temă