Guvernul a alocat 1,5 miliarde de lei pentru a mări capacitatea Complexului Energetic Oltenia

Peste 1,5 miliarde de lei au fost alocați pentru extinderea exproprierilor necesare măririi capacității Complexului Energetic Oltenia (CEO), a declarat, marți, ministrul Energiei, Toma Petcu.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 02.05.2017 - 23:28

Peste 1,5 miliarde de lei au fost alocați pentru extinderea exproprierilor necesare măririi capacității Complexului Energetic Oltenia (CEO), a declarat, marți, ministrul Energiei, Toma Petcu, citat de Agerpres.

"Problema principală la CE Oltenia, atunci când am preluat mandatul, era faptul că singura carieră din care exploatau ei și unde mai aveau rezerve era cea din Jilțu de Nord, dar care era și aproape de epuizare, la final de capacitate. Compania a transmis în anii anteriori, chiar din 2014, notificări către minister și către Guvern, în sensul că aveau nevoie să extindă aceste exproprieri, iar acestea, conform legii, se pot face în baza unor Hotărâri de Guvern și pe sume date de Guvern, nu din sumele proprii ale companiilor. Este vorba de Jilțu de Sud și Roșia. Imediat ce s-a creionat bugetul am mers la domnul prim-ministru și la ministrul de Finanțe și am explicat cât de importantă este această extindere. Dacă nu ai materia primă nu mai putem vorbi de funcționare. Deci, am alocat pentru CEO 1,5 miliarde de lei pentru aceste exproprieri, o sumă importantă pentru bugetul României. Am lucrat la HG pentru aceste exproprieri pentru Jilțu de Sud și Roșia, ceea ce înseamnă o mărire de capacitate foarte importantă pentru cei de la Oltenia", a spus ministrul Petcu.

Întrebat despre disponibilizările masive de la CEO, ministrul Energiei a explicat că s-a reușit reducerea la jumătate a personalului convenit inițial prin planul de reorganizare și de restructurare, urmând a se întocmi și scheme de reconversie profesională pentru cei disponibilizați.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...