14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialGoogle anunță înființarea unui fond de patru milioane de dolari, pentru organizațiile...

Google anunță înființarea unui fond de patru milioane de dolari, pentru organizațiile care sprijină imigranții

Compania Google a anunțat că va înființa un fond de criză în valoare de două milioane de dolari, la care se adaugă donații în valoare de alte două milioane de dolari, din partea angajaților. Fondul va putea fi utilizat de mai multe organizații americane care îi sprijină pe imigranți: American Civil Liberties Union, Immigrant Legal Resource Center, International Rescue Committee și UNHCR, informează publicația USA TODAY, citată de Agerpres.

Este cea mai mare campanie demarată de Google și a fost prezentată într-un document trimis de directorul general de la Google, Sundar Pichai. Informația a fost confirmată și de un purtător de cuvânt de la Google.

Acest grant vine la o zi după ce Sundar Pichai, la rândul său un imigrant în SUA din India, a criticat decretul semnat de președintele american, Donald Trump, privind închiderea frontierelor pentru anumiți refugiați și străini. La rândul lor, o serie de directori de la Apple, Microsoft, Netflix, Uber, Airbnb și Tesla Motors au criticat și ei decretul susținând că va afecta activitățile companiilor din sectorul tehnologiei, care se bazează pe competențele specialiștilor născuți în străinătate. 

Sundar Pichai susține că decretul semnat de Donald Trump afectează cel puțin 187 de angajați ai Google. „Suntem îngrijorați de impactul acestui ordin și al oricăror propuneri care ar putea impune restricții angajaților Google și familiilor lor sau care ar crea bariere în calea persoanelor talentate care vor să ajungă în SUA”, a informat Google într-un comunicat.

Alte companii din sectorul tehnologiei au luat măsuri și ele măsuri concrete. De exemplu, site-ul de rezervări de cazare Airbnb a anunțat că va găsi locuri temporare de cazare, gratuite, pentru refugiați și alte persoane afectate de decretul președintelui SUA.

Cele mai citite

Israelul, atac cu rachete asupra Iranului

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News...

Accident rutier pe DN2-E85, în județul Buzău. Două femei au ajuns la spital

Două femei în vârstă de 32 de ani şi 39 de ani au fost transportate de urgenţă la spital vineri, în urma unui accident...

Emma Răducanu, în sferturile de finală ale turneului de la Stuttgart

Britanica Emma Răducanu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 500 de la Stuttgart, după ce a învins-o în două seturi, cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă