Florin Susanu rămâne la conducerea companiei TAROM până la 15 octombrie

Florin Susanu va continua să exercite funcția de director general provizoriu al TAROM, mandatul său fiind prelungit până la data de 15 octombrie.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 22.09.2017 - 10:00

Florin Susanu va continua să exercite funcția de director general provizoriu al TAROM, mandatul său fiind prelungit până la data de 15 octombrie, au declarat, vineri, surse oficiale citate de Agerpres.

"Consiliul de Administrație al TAROM i-a prelungit mandatul lui Florin Susanu până pe 15 octombrie", au precizat sursele.

Florin Susanu a fost numit pe 21 august în funcția de director general provizoriu al companiei TAROM cu un mandat de o lună, după ce Eugen Davidoiu a demisionat din această poziție.

Eugen Davidoiu a declarat, pe 19 septembrie, la audierile din Comisia pentru transport a Camerei Deputaților, că ministrul Transporturilor i-a cerut demisia din funcția de director general al TAROM, iar el și-a dat-o, deși nu exista niciun motiv să o facă.


Eugen Davidoiu, fostul director general al Tarom, susține că în primele săptămâni după preluarea funcției au fost discuții cu anumite persoane, printre care și cu un consilier al unui premier, în cadrul cărora s-ar fi "sugerat" că Tarom ar trebui să meargă la o companie arabă.

 

"Nu ar fi trebuit să îmi dau demisia, pentru că ceea ce am făcut în aceste șapte luni a fost în interesul companiei de stat TAROM. După ședința de Guvern din acea zi, când cu jumătate de oră înainte s-au cerut pierderile companiei să fie transmise către Guvern, seara, ministrul transporturilor mi-a cerut demisia. Într-un gest de onoare am făcut acest lucru și mi-am asumat, deși nu aveam niciun motiv să îmi dau demisia. În momentul în care am ajuns în acea companie, în februarie 2017, am constatat că acea companie deja era cu 28,5 milioane de lei pe pierdere. Au urmat în februarie alte 25 de milioane, iarăși în martie 20 de milioane de lei, cert este că s-a ajuns la un total de 90-100 milioane lei pierdere", a spus Davidoiu.

El a precizat că pierderea se datora faptului că au fost scoase din flotă avioane A310, la finalul anului 2016, fără a fi nimic pus în loc.

"Compania vânduse bilete cu multe luni înainte pentru acele rute. Am găsit acea pierdere, sigur că nu am avut posibilitatea legală de a instrumenta un demers ca să influențez declinul în care Tarom era. Acum, din acea pierdere au mai rămas 97 de milioane lei. Am găsit o companie neinformatizată, care de peste 2 ani nu mai avea niciun soft din care să știe care este traficul de conexiune ca să poată să își facă o profitabilitatea rutelor", a mai arătat fostul director.

Premierul Mihai Tudose a efectuat la finele lunii august o vizită la sediul TAROM, după ce, pe 18 august, Tudose i-a atras atenția ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, cu privire la pierderile înregistrate de compania TAROM și i-a cerut explicații acestuia pe tema lipsei de control din partea reprezentanților ministerului privind șantierele de construcție a autostrăzilor.

Două zile mai târziu, Corpul de control al premierului începea verificări la TAROM și la Compania Națională de Investiții.

Pe 21 august, Consiliul de Administrație al TAROM a luat act de demisia lui Eugen Davidoiu din funcția de director general provizoriu și l-a desemnat pe Florin Susanu pentru a prelua această funcție, cu un contract de mandat de o lună.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...