Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

EximBank, premiată pentru susținerea și promovarea exporturilor

Dinamica activității desfășurate de EximBank pentru susținerea, dezvoltarea și promovarea exporturilor și a investițiilor românești în străinătate a fost recompensată prin decernarea distincției ”Cea mai bună bancă pentru dezvoltarea comerțului exterior” în cadrul Galei BankingNews, care a premiat excelența în banking.

Share

COMUNICAT DE PRESA 0 comentarii

Actualizat: 08.12.2015 - 14:25

Dinamica activității desfășurate de EximBank pentru susținerea, dezvoltarea și promovarea exporturilor și a investițiilor românești în străinătate a fost recompensată prin decernarea distincției ”Cea mai bună bancă pentru dezvoltarea comerțului exterior” în cadrul Galei BankingNews, care a premiat excelența în banking.

Premiul reprezintă o confirmare a progreselor consistente înregistrate de EximBank în direcția dinamizării activității, numai în perioada 2013 – septembrie 2015 expunerea nou aprobată față de economia reală atingând 4,6 miliarde de lei, în ciuda provocărilor cărora a trebuit să le facă față sectorul bancar românesc. Impactul asupra economiei naționale este însă semnificativ mai mare, având în vedere efectul de multiplicare al instrumentelor specifice prin care s-a materializat sprijinul acordat prin activitatea băncii.

La finele lunii septembrie, EximBank înregistra un profit net de 55 mil. lei, cu 58% peste nivelul din primele nouă luni din 2014, și active cu 16% peste valoarea de la finele lui septembrie 2014, pe fondul dinamicii ascendente a activității de creditare. De asemenea, ca urmare a eforturilor de îmbunătățire a calității portofoliului de credite, banca raporta la sfârșitul lunii septembrie o rată a creditelor neperformante de 3,3%, mult sub media sistemului bancar, de aproape 13%.

Pe parcursul acestui an, banca s-a concentrat pe continuarea creșterii flexibilității și adaptării ofertei de produse și servicii la cerințele companiilor și a lansat o serie de noi produse. Astfel, portofoliul de asigurări a fost extins cu Asigurarea garanțiilor de export, un instrument de tip last resort, pe care piaţa privată de asigurători nu îl pune la dispoziţia exportatorilor, această facilitate intrând în categoria instrumentelor oficiale de susţinere a exportului.

De asemenea, banca a introdus în ofertă și factoringului intern cu regres, care, alături de factoringul de export fără regres, înregistrează evoluții ascendente, și a lansat și un nou serviciu de trezorerie ce facilitează clienților băncii tranzacționarea și urmărirea on-line a evoluțiilor cotațiilor valutare, precum și efectuarea automată a tranzacţiilor valutare.

În plus, EximBank a lansat și Contragaranția de stat, produs menit să faciliteze participarea societăților comerciale la proiecte de investiții în domenii economice prioritare.

Tot pe parscursul acestui an, banca a operat și o serie de reduceri la nivelul unor comisioane pentru plăți și a extins programul pentru realizarea operațiunilor bancare. Aceste modificări aduse în zona de cash management sunt în beneficiul firmelor, permițând reducerea costurilor asociate tranzacțiilor bancare și, în același timp, accelerând decontările.

Susținerea EximBank pentru companiile exportatoare nu se limitează numai la pachetul de produse financiar-bancare pe care îl oferă, banca poziționându-se ca un factor de coagulare a comunității exportatoare românești și asumându-și, în 2014, coordonarea înființării Asociației Române a Exportatorilor – AREX.

AREX - organizaţie profesională, neguvernamentală, ce are ca scop susţinerea şi promovarea intereselor societăţilor româneşti care derulează tranzacţii comerciale internaţionale în vederea consolidării prezenţei româneşti pe pieţe externe -  reunește în prezent peste 100 de membri, atât din rândul companilor importante ale industriei românești, cât și IMM-uri, cu activități în domenii  diverse - de la mobilă și automotive, la energie, metalurgie sau IT. Asociația continuă să atragă tot mai multe companii exportatoare, calitatea de membru neimplicând o contribuție financiară.

EximBank este o instituţie specializată dedicată exclusiv segmentului corporate al cărei portofoliu de produse, axat pe cele trei direcţii de acţiune - finanţare, garantare şi asigurare, permite băncii să susţină activitatea şi dezvoltarea exportatorilor, a IMM-urilor şi a companiilor ce derulează proiecte în domenii prioritare pentru dezvoltarea economiei, în special a celor ce contribuie la absorbţia de fonduri europene.

Pe parcursul ultimilor trei ani, banca s-a concentrat pe revitalizarea serviciilor bancare complementare și și-a dezvoltat și consolidat portofoliului de produse de trezorerie, cash management, trade finance și factoring, care acum întregesc oferta de creditare, garantare și asigurare.

EximBank operează o rețea comercială de 20 de unități, iar pentru detalii suplimentare legate de produsele oferite: www.eximbank.ro sau [email protected]

Citește totul despre:

Comentarii

loading...