Două mărci de BERE celebre vor fi cumpărate de firme din Asia

Mai mulţi producători de bere din Asia ar putea oferi peste 3 miliarde de dolari pentru preluarea mărcilor de bere Peroni şi Grolsch.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 12.01.2016 - 18:08

Mai mulţi producători de bere din Asia ar putea oferi peste 3 miliarde de dolari pentru preluarea mărcilor de bere Peroni şi Grolsch, informează Mediafax.

Cele două mărci sunt deţinute de grupul britanic SABMiller, care trebuie să le vândă în cadrul fuziunii cu Anheuser-Busch InBev (AB InBev), au declarat surse citate de MarketWatch.

Compania japoneză Asahi Group Holdings a atras finanţare pentru o ofertă de peste 3 miliarde de dolari pentru achiziţia celor două mărci europene de bere, au spus sursele.

Alţi producători de bere, între care Thai Beverage din Thailanda, şi-au exprimat la rândul lor interesul pentru cumpărarea Peroni şi Grolsch.

Termenul pentru depunerea ofertelor expiră în această săptămână, iar printre posibilii cumpărători se află şi fonduri de investiţii, au mai spus sursele.

Asahi a anunţat marţi, într-un comunicat, că analizează diferite posibile achiziţii, dar că nu a fost luată o decizie.

Reprezentanţii Thai Bev au refuzat să comenteze.

AB InBev, lider mondial pe piaţa berii, a convenit în noiembrie anul trecut preluarea SABMiller pentru circa 108 miliarde de dolari, tranzacţie care va forma un gigant al berii cu o cotă de 30% pe piaţa mondială.

Peroni şi Grolsch sunt două dintre cele patru branduri globale de bere ale SABMiller, celelalte două fiind Miller Genuine Draft şi Pilsner Urquell.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...