15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialDatorii uriașe strânse de RADET, de 3,6 miliarde de lei, vor fi...

Datorii uriașe strânse de RADET, de 3,6 miliarde de lei, vor fi șterse din pix

Administratorul judiciar al RADET, Gheorghe Piperea, a anunțat astăzi că în urma fuziunii prin absorbție a ELCEN cu RADET va rezulta o singură societate, care va fi degrevată de datoria de 3,6 miliarde de lei pe care regia de termoficare o are în acest moment față de Electrocentrale București.

"Regia urmează să fie transformată în societate comercială, după care, în mod coordonat cu ELCEN, urmează să procedăm la o fuziune prin absorbție a ELCEN în RADET, de aici rezultând o singură societate, care bineînțeles va fi o societate degrevată de această datorie de 3,6 miliarde de lei, pentru că, prin intermediul fuziunii, creanțele reciproce se șterg", a declarat Piperea, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, fuziunea este singura soluție economic și juridic sănătoasă. Administratorul judiciar a reamintit că procedura insolvenței în cazul RADET a fost deschisă pe 5 octombrie 2016, suma înscrisă în tabelul creanțelor fiind de aproximativ  4 miliarde de lei.

"Din această sumă, nu mai puțin de 3,6 miliarde de lei este o creanță a societății ELCEN pe care am admis-o pe tabel, deși suma pe care au solicitat-o a fost cu cel puțin 1,5 miliarde mai mare", a precizat Piperea.  Totodată, administratorul judiciar și-a exprimat speranța că în urma reorganizării subvenția către RADET va fi redusă sau chiar eliminată, fără a fi afectată populația.

"Noi ne-am propus, și acesta este un obiectiv comun al nostru, cei de la RADET și Primărie, ca în decurs de doi-trei ani de zile să reușim cumva să degrevăm bugetul Primăriei de costul de aproximativ 15% din bugetul anual, însemnând 160 de milioane de euro, care reprezintă această subvenție", a spus el.

Cele mai citite

Charalambous, cu o zi înaintea derby-ului FCSB – Rapid: „Jucătorii sunt înfometaţi să câştige acest titlu de campioni”

Antrenorul echipei FCSB, Elias Charalambous, a declarat că jucătorii săi sunt înfometaţi să câştige titlul de campioni în acest sezon şi că o victorie...

Ciolacu, despre o eventuală înlocuire a candidatului Cîrstoiu cu Negoiță. Ce a stabilit cu Ciucă

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat...

Emma Răducanu, în sferturile de finală ale turneului de la Stuttgart

Britanica Emma Răducanu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 500 de la Stuttgart, după ce a învins-o în două seturi, cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă