UPDATE: Consiliul de Administrație al CFR Marfă a fost demis

Ministerul Transporturilor a demis Consiliul de Administraţie (CA) al companiei CFR Marfă, au declarat reprezentanții instituției.

Share

Alexandru Ion 0 comentarii

Actualizat: 05.06.2014 - 14:44

UPDATE 14.00:

Noul Consiliu de Administrație al CFR Marfă este compus din Mircea Florin Biban (inspector şef la Inspectoratul de Siguranţă Feroviară Cluj în cadrul Autorităţii de Siguranţă Feroviară Română), Alina Pârâială (director de cabinet al ministrului Transporturilor), George Buruiană, care a făcut parte din vechiul CA, Dan Toader (consilier la Ministerul Transporturilor, potrivit ultimei declaraţii de avere de pe site-ul instituţiei), Dan Jianu, Vasile Rodin-Calomfirescu şi Elena Viorica Merticariu (consilier personal la cabinetul secretarului de stat, conform celei mai recente declaraţii de avere de pe site-ul instituţiei).

---

Ministerul Transporturilor a demis Consiliul de Administraţie (CA) al companiei CFR Marfă, au declarat reprezentanții instituției, potrivit Mediafax.

Membrii Consiliului de Administrație au fost demiși în cursul serii de miercuri, în urma unei ședințe cu acționarii companiei. Potrivit unor surse citate de B1 TV, ministrul Transporturilor, Dan Șova, vrea ca prin aceste măsuri să scoată companiile controlate de MT de sub incidența guvernanței corporative.

Fostul CA al CFR Marfă era format din Liviu Radu (preşedinte), Bogdan - Ioan Constantinescu, Dan - Teodor Constantinescu, Ionuţ Georgescu, Vasilică Ţugui şi George Buruiană.

Masura luată de Ministerul Transporturilor vine la scurt timp după ce directorul general al companiei, Dan Valentin Belcea, numit în funcţie în luna aprilie, a demisionat de la conducerea transportatorului feroviar de stat, invocând motive personale, mai anunță sursa citată.

CFR Marfă este cel mai mare operator de transport feroviar de marfă din România, cu o cotă de piaţă de aproape 55% la nivelul anului trecut.

Citește totul despre:

Comentarii