7.2 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSpecialCompania Metrorex, amendată de ISU, din cauză că nu a luat toate...

Compania Metrorex, amendată de ISU, din cauză că nu a luat toate măsurile pentru a asigura evacuarea în siguranță a călătorilor, în cazul unui incident. Inspectorii au constatat că instalația de detecție și semnalizare a incendiilor nu funcționează normal

Metrorex a primit amenzi în valoare de 12.500 de lei de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență, ca urmare nerespectării recomandărilor făcute de inspectorii de prevenire, după controale la metrou, în cadrul cărora s-au constatat neconformități la nivelul stațiilor, în spațiile comune, precum și la nivelul peroanelor și pasajelor.

Într-un comunicat de presă remis redacției, ISU precizează că sancțiunile vizează existența unor magazine și vitrine care reduc spațiul spre căile de evacuare.

„Deficiențele sancționate cu amendă vizează stațiile de metrou care nu au asigurată/finalizată cea de-a doua cale de evacuare și astfel nu se asigură accesul persoanelor la cel puțin două căi de evacuare, care să ducă în direcții opuse. Totodată, în stațiile de metrou există în continuare o serie de spații comerciale, vitrine etc care prin modul de amplasare reduc lățimea liberă de circulație a căilor de evacuare (stațiile Universitate, Piața Romană, Piața Iancului, Gara de Nord 1, Piața Sudului, Tineretului)", precizează ISU București Ilfov.

Totodată, inspectorii au constatat că mijloacele tehnice de apărare împotriva incendiilor nu funcționează permanent, în unele stații. În alte cuvinte, instalația de detecție, semnalizare și alarmare nu funcționează la parametrii nominali.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență "Dealul Spirii" București-Ilfov a efectuat, în perioada 3-7 aprilie, un control de fond la spațiile deținute și administrate de Societatea de Transport cu Metroul București „Metrorex" SA. Pe durata controlului, reprezentanții companiei au fost în măsură să remedieze situațiile punctuale constatate de inspectorii de prevenire, privind exploatarea cu improvizații a instalației electrice (din stațiile Mihai Bravu, Izvor, Petrache Poenaru), respectiv pentru repunerea în stare de funcționare a corpurilor de iluminat de securitate pentru evacuare, mai precizează ISU.

Inspectorii au urmărit dacă Metrorex respctă normele de siguranță la incendiu, modul de realizare a evacuării în situații de urgență, funcționarea instalației de detecție-semnalizare-alarmare în caz de incendiu etc.

„De la precedentul control, desfășurat în perioada 7-25 noiembrie 2016, conducerea Metrorex a luat măsuri pentru remedierea problemelor legate de evacuarea călătorilor, în sensul că au fost eliminate barele metalice improvizate de la sistemul de turnichete, fiind totodată în curs de înlocuire acest sistem de trecere a persoanelor, iar ușile de pe traseele de evacuare sunt în prezent menținute libere, neîncuiate și deschise", mai informează sursa citată.

ISU București-Ilfov va continua activitățile operativ-preventive, care vizează siguranța utilizatorilor rețelei de transport cu metroul, prin desfășurarea de recunoașteri în teren, respectiv prin monitorizarea stadiului de remediere a deficiențelor constatate.

Cele mai citite

Sectorul 4 se transformă într-o oază urbană: Campanie de înverzire prin plantarea a peste 1500 de copaci

Într-o mișcare impresionantă de regenerare urbană, Sectorul 4 din București a dat startul unei ample campanii de înverzire, plantând peste 1500 de copaci. Această...

Premiul GDS a fost acordat Comunității Declic

Premiul Grupului pentru Dialog Social(GDS) pe anul 2023 a fost decernat marţi Comunităţii Declic, în cadrul unei ceremonii care s-a desfăşurat la sediul GDS,...

Ministrul Finanțelor va prelungi plafonarea RCA până la 30 iunie

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a anunțat că va prelungi plafonarea tarifelor pentru asigurările RCA (de răspundere civilă auto), plafonare care urma să ia sfârșit...
Ultima oră
Pe aceeași temă