7.2 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSpecialCompania Chevron a obţinut acordul de mediu pentru cel de-al patrulea perimetru...

Compania Chevron a obţinut acordul de mediu pentru cel de-al patrulea perimetru din Vaslui

Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Vaslui a emis un nou acord de mediu pentru societatea Chevron România, al patrulea de până acum în judeţul Vaslui, pentru explorarea gazelor de şist în extravilanul localităţii Puieşti, informeazp Mediafax.

Documentul obţinut de compania petrolieră a fost eliberat de către APM Vaslui după ce instituţia nu a primit nicio contestaţie sau observaţie, în perioada legală, pe marginea acestui proiect de explorare a gazelor de şist.

Citeşte şi: Prefectura Vaslui dă în judecată CL Puieşti, din cauza gazelor de şist

“Conform legislaţiei în vigoare, proiectul acordului de mediu pentru lucrări de amenajare şi foraj pentru sonda de explorare Puieşti a fost postat pe site-ul agenţiei pentru o perioadă de opt zile. Cum în acest interval nu au fost primite observaţii, astăzi (n.r.- joi) s-a emis acordul de mediu pentru proiectul respectiv”, a declarat, joi, directorul APM Vaslui, Mădălina Nistor.

Compania Chevron a depus solicitarea pentru obţinerea acordului de mediu la Puieşti în toamna anului trecut, iar pe 20 decembrie a avut loc şi dezbaterea publică pe marginea proiectului, şedinţă care s-a desfăşurat, pe o perioadă de două ore, printre huiduieli şi fluierături ale localnicilor şi activiştilor de mediu.

Citeşte şi: Chevron obţine o nouă aprobare pentru explorarea gazelor de şist într-o zonă din Vaslui

Sonda de explorare de la Puieşti va fi amplasată la 1,4 kilometri de cea mai apropiată localitate şi la 300 de metri faţă de pârâul Tutova. Suprafaţa luată în concesiune de compania petrolieră este de aproximativ două hectare.

Citeşte şi: Mesajul experţilor europeni despre gazele de şist

Societatea Chevron România mai deţine alte trei acorduri de mediu în judeţul Vaslui, obţinute în urmă cu un an, pentru explorarea gazelor de şist în localităţile Siliştea – Pungeşti, Păltiniş – Băceşti şi Popeni – Găgeşti. De asemenea, compania petrolieră a obţinut, în baza acordului de mediu şi a altor avize de la alte autorităţi, şi prima autorizaţie de construire pentru amenajarea platformei pe care urmează să fie montată sonda de explorare de la Siliştea – Pungeşti.

Citeşte şi: VIDEO. Cine a încălcat legea în confruntările violente de la Pungeşti. Comuna a fost declarată “zonă specială”

A utorizaţia a fost acordată de Consiliul Judeţean Vaslui la începutul lunii octombrie 2013, lucrările de amenajare a platformei fiind demarate efectiv pe 2 decembrie 2013.

Cele mai citite

Rezultate fotbal: România a pierdut cu 2-3 în fața Columbiei. La EURO 2024 va înfrunta Ucraina

Naţionala de fotbal a României a fost învinsă de reprezentativa Columbiei cu scorul de 3-2 (2-0), loc marţi seara, pe Stadionul Civitas Metropolitano din...

Premiul GDS a fost acordat Comunității Declic

Premiul Grupului pentru Dialog Social(GDS) pe anul 2023 a fost decernat marţi Comunităţii Declic, în cadrul unei ceremonii care s-a desfăşurat la sediul GDS,...

Rezultate fotbal: România a pierdut cu 2-3 în fața Columbiei. La EURO 2024 va înfrunta Ucraina

Naţionala de fotbal a României a fost învinsă de reprezentativa Columbiei cu scorul de 3-2 (2-0), loc marţi seara, pe Stadionul Civitas Metropolitano din...
Ultima oră
Pe aceeași temă