23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialComertul cu vinuri intra in spatiul virtual

Comertul cu vinuri intra in spatiul virtual

Pentru cei care au timpul dramuit la maximum sau sunt prea comozi sa bata magazinele pentru a-si cumpara o sticla de vin de calitate, magazinele on-line incep sa devina solutia ideala.

Cu o legatura la internet si un simplu click, amatorii de vinuri rafinate pot accesa acum colectiile unor renumite vinoteci.
Daca in lumea larga marii comercianti de vinuri isi sporesc de ani de zile vanzarile apeland la site-urile dedicate, la noi acest gen de afaceri este inca la inceput. "Au aparut primele magazine on-line, iar oferta a prins foarte bine. Exista un potential mare de crestere pe comertul electronic cu vinuri", spune Catalin Paduraru, presedintele Vinexpert, companie care detine la ora actuala cel mai mare magazin on-line de vinuri. Lansat in decembrie, site-ul acestei companii, a avut peste 10.000 de vizitatori numai in prima luna de functionare. Vinoteca virtuala pune la dispozitia clientilor nu mai putin de 800 de titluri de vinuri, din care 120 sunt din import.

Alegerea vinului, o arta
Cele mai performante site-uri au mai multe motoare de cautare avansate. "Un anumit vin poate fi gasit dupa descrierea tehnica, dupa eticheta sau dupa descrierea facuta din memoria unui om care a consumat un anumit vin, dar nu-i mai stie denumirea", spune Catalin Paduraru. Asa puteti gasi, spre exemplu, un vin rosu Cadarca de Minis din 1962 sau, pentru a veni mai in actualitate, un vin alb foarte tanar, din ultima recolta, un Sauvignon Blanc Senti Vinum. si cei care vor sa faca un cadou, dar nu prea stiu ce sa aleaga, pot gasi rezolvarea dilemei apeland la un astfel de magazin virtual. Ei isi pot alege plaja de preturi in care vor sa se incadreze, sa indice adresabilitatea cadoului si pot vizualiza imediat o categorie de cadouri gata pregatita. Livrarile se fac de cele mai multe ori prin intermediul companiilor de curierat rapid, iar platile se fac electronic sau cash.

Etichete cu dedicatie
si cum momentele aniversare nu puteau lipsi din oferta magazinelor on-line, solutia a fost imediat gasita: personalizarea sticlei cu ajutorul etichetei. Cei de la Vinexpert le vor oferi astfel in curand clientilor posibilitatea sa-si faca singuri etichetele pentru sticlele pe care le vor comanda, in functie de evenimentele unde acestea vor fi destupate.

Cele mai citite

Surpriză la turneul de la Miami! Carlos Alcaraz, eliminat în „sferturi”

Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce a fost învins de bulgarul...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Hidroelectrica anunță că Barajul Izvorul Muntelui este în perfectă siguranță după seismul de joi dimineață

Hidroelectrica a anunțat că Barajul Izvorul Muntelui, unul dintre cele mai mari din Europa, este în perfectă siguranţă după seismul produs joi dimineață în...
Ultima oră
Pe aceeași temă