Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Bani in avans de la UE pentru orase

"Comisia Europeana a dat unda verde transferarii unui avans de 2% din finantarile cu fonduri structurale pentru Programul Operational Regional (POR) pe 2007, ceea ce inseamna circa 320 milioane de euro", a anuntat ministrul Dezvoltarii ...

Share

Rodica Daniciuc 0 comentarii

13.08.2007 - 00:00
"Comisia Europeana a dat unda verde transferarii unui avans de 2% din finantarile cu fonduri structurale pentru Programul Operational Regional (POR) pe 2007, ceea ce inseamna circa 320 milioane de euro", a anuntat ministrul Dezvoltarii Regionale, Laszlo Borbely. Dupa 16 august, administratiile locale pot incepe sa depuna proiecte.

Beneficiare sunt orasele care pot deveni pe termen mediu motoare ale dezvoltarii regionale. Se estimeaza ca 15% din proiectele depuse in 2007 vor beneficia de acest avans.
Ministrul Borbely a mai anuntat ca pe 16 august va avea loc prima sedinta a Comitetului Operational de Monitorizare (COM) al POR, unde se va discuta despre Axa 2 a POR, "imbunatatirea infrastructurii de transport regionale si locale". Dupa aceasta data, administratiile locale pot incepe sa depuna proiecte. Totodata, in prima sedinta a COM, se va discuta si despre Axa 3, "imbunatatirea infrastructurii sociale", si Axa 6, "asistenta tehnica pentru sprijinirea implementarii POR".
Pentru Axa 2, "imbunatatirea infrastructurii de transport regionale si locale", exista in prezent 50 de studii de fezabilitate si 27 de proiecte, care totalizeaza 740 milioane de euro. In curand, aceste proiecte vor putea fi lansate. si la Axa 4, "sprijinirea dezvoltarii mediului de afaceri regional si local", exista deja 11 studii de fezabilitate si un proiect tehnic, in valoare de 115 milioane de euro. La Axa 5, "dezvoltarea durabila si promovarea turismului", sunt gata de start 29 de proiecte, din care 19 studii de fezabilitate si trei proiecte finalizate, totalizand 248 milioane de euro. Pentru Axa 1, "sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor, potentiali poli de crestere", care are si cea mai mare suma din POR, autoritatile de la Bucuresti se asteapta la o relatie mai stransa cu autoritatile locale si cu ONG-urile. Beneficiare sunt orasele mari cu potential de crestere regionala, care pot deveni pe termen mediu motoare ale dezvoltarii. Proiectele vor putea fi depuse din septembrie.

Proiectele finantate
Prin POR, UE finanteaza proiecte locale si regionale in sase domenii, denumite axe: Axa 1 – sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor, potentiali poli de crestere; Axa 2 – imbunatatirea infrastructurii de transport regionale si locale; Axa 3 – imbunatatirea infrastructurii sociale; Axa 4 – sprijinirea dezvoltarii mediului de afaceri regional si local; Axa 5 – dezvoltarea durabila si promovarea turismului si Axa 6 – asistenta tehnica pentru sprijinirea implementarii POR.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...