Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Apa Calipso: istoria apei pure din Codrii Vlăsiei

Apa Calipso a început ca afacere de familie imediat după revoluție, iar primii pași în dezvoltarea și extinderea companiei au fost făcuți în 1999. În acel an, au fost făcute investiții în deschiderea, în Voluntari, în imediata apropiere a Bucureștiului, a unei fabrici în care s-a început producția de ambalaje din polietilenă/ polietilentereftalat- preforme PET şi capace. Astfel, compania a intrat pe piața apelor în 2001, când a început să îmbutelieze apa plată și carbogazoasă Calipso, provenită din izvoare de mare adâncime. Eforturile și investițiile companiei în calitate au fost răsplătite în 2008 cu certificarea ISO 9001, 22000 și IFS obținute de la TUV NORD, cel mai important organism de certificare al calităţii şi siguranţei alimentare din Europa.

Share

COMUNICAT DE PRESA 0 comentarii

Actualizat: 10.04.2016 - 09:03

Apa Calipso a început ca afacere de familie imediat după revoluție, iar primii pași în dezvoltarea și extinderea companiei au fost făcuți în 1999. În acel an, au fost făcute investiții în deschiderea, în Voluntari, în imediata apropiere a Bucureștiului, a unei fabrici în care s-a început producția de ambalaje din polietilenă/ polietilentereftalat- preforme PET şi capace.

De asemenea, investiții importante s-au făcut și în resurse umane, compania având din acel moment una dintre cele mai bune echipe de tehnicieni din România.

Procesul de dezvoltare al companiei a continuat și în anii următori, pe fondul creșterii consumului, în general și al creșterii consumului produselor de calitate “made în România”, în particular, lucru susținut de puterea de cumpărare în creștere a consumatorului român.

Astfel, compania a intrat pe piața apelor în 2001, când a început să îmbutelieze apa plată și carbogazoasă Calipso, provenită din izvoare de mare adâncime. Apa îmbuteliată de companie este extrasă dintr-o zonă cu rezonanță istorică, chiar din Codrii Vlăsiei, iar pădurea și vastele întinderi de teren verde acționează ca o barieră naturală în calea metropolei ce se întinde la sud; apa este limpede, provenită din izvoare de peste 250 de metri adâncime, fapt ce asigură filtrarea eficientă și naturală a apei.

Inițial, compania a scos printre primele recipiente de pe piață de apă la unu și cinci litri, foarte practice și ușor de depozitat.  În anii următori, mai exact în 2003, cererea de diversificare impusă în piață a determinat compania să lanseze pe piață și sticlele de „trei sferturi” (0,75 litri), cu dop normal sau cu dop sport. Ulterior, apare și Calipso de 2,5 litri, fiind singura apă care se găsea, atunci, îmbuteliată la acest litraj.

Pentru că s-a manifestat și nevoia unei sticle speciale - pentru ocazii speciale, unde este nevoie de apă pentru multe persoane - compania a adus pe piața apa Calipso îmbuteliată în recipiente de 6, respectiv 10 litri.

Apa Calipso – calitate certificată la nivel European

Eforturile și investițiile companiei în calitate au fost răsplătite în 2008 cu certificarea ISO 9001, 22000 și IFS obținute de la TUV NORD, cel mai important organism de certificare al calităţii şi siguranţei alimentare din Europa. Această recunoaștere demonstrează că apa Calipso le oferă clienților calitatea de care au nevoie.

Dezvoltarea companiei continuă. Astfel, în 2010, compania investește într-o nouă unitate de producție și îmbuteliere a apei, unde captează și alte izvoare subterane, pe care o dotează cu noi sisteme ultra performante de filtrare a apei. În acest an, numărul angajaților ajunge la 100 – față de peste 140 în prezent – iar identitatea Calipso capătă o nouă dimensiune, prin crearea unei noi imagini de prezentare a produsului.

Apoi, în anii următori, apa Calipso se găsește în magazine și supermarket-uri în ambalaje de 2, 5, 6 și 10 litri, iar compania primește certificarea IFS (International Food Standard) și pentru a doua unitate de producție, fiind printre primele companii care au fost răsplătite cu această recunoaștere a calității produsului, înaintea majorității jucătorilor din piața apelor îmbuteliate.

Apa Calipso, apă oligominerală

Apa oligominerală este apa plată, slab mineralizată, ce provine de la izvoare de mare adâncime, cu un conținut de săruri minerale (calciu, magneziu, sodiu etc. ) cu valori cuprinse între 50 și 500 mg/litru, recomandată atât pentru hidratarea zilnică a organismului, dar și pentru gătit.

Conținutul scăzut de săruri minerale face din apa oligominerală una ușoară, cu acțiune diuretică. Aceasta este recomandată de medici în cazul hipertensiunii arteriale, pentru tratarea disfuncției tractului urinar și pentru a preveni apariția pietrelor la rinichi.

Apa din izvoarele de mare adâncime nu este influențată de condițiile de la suprafața sau de substanțele folosite în economia actuală, cum ar fi îngrășămintele agricole. Și asta pentru că solul, acționând ca un “filtru natural”, reține substanțele care ar putea schimba calitatea apei. La acest filtru se adaugă și instalațiile performante de purificare al companiei, care intervin atunci când este nevoie.

Este bine știut faptul că o persoană adultă poate avea nevoie de pâna la 2,5-3,7 l de apă zilnic.

Apa Calipso, extrasă dintr-un izvor natural

Apa minerală şi apa de izvor sunt reglementate de aceeaşi lege (HG 1020/2005); ambele conţin minerale, sunt izvoare naturale, „pot avea originea într-un zăcământ/acvifer subteran şi pot fi exploatate prin una sau mai multe emergenţe naturale ori foraje” de adâncime. Izvoarele de apă minerală şi cele de izvor de mare adâncime se găsesc în straturi de rocă vechi de peste 2 milioane de ani.

Apa Calipso este extrasă din izvoare aflate la 250 de metri adâncime, bogat mineralizate. Ca să vă faceți o idee, asta ar fi echivalentul a 10 blocuri de 8 etaje puse unul peste altul! Compania are un laborator de analize, autorizat, unde sunt testate toate loturile de apă de izvor Calipso care pleacă spre magazine. Costul iniţial al unui astfel de laborator a depăşit 100 de mii de euro, iar din loturile zilnice de apă, compania prelevează probe pentru testare de pe toate liniile de îmbuteliere. La apa Calipso se strâng într-o lună peste 180 de probe, analizate atât în laboratorul propriu, dar și în laboratoare externe acreditate RENAR.

Procesul tehnologic este integral automatizat, iar din momentul extracției și până la îmbuteliere, apa nu are contact direct cu factorul uman, o eventuală contaminare externă cu microorganisme patogene fiind practic imposibilă.

Apa de izvor Calipso aduce redevențe statului român

Pentru sursele de apă minerală se plăteşte o redevenţă către statul român, mai precis către Societatea Naţională a Apelor Minerale.

Fiecare sticlă de apă Calipso aduce bani bugetului României, deoarece și pentru sursele de apă de izvor se plăteşte o redevenţă statului român, însă plata se face de această dată către Apele Române

Citește totul despre:

Comentarii

loading...