Afaceriştii americani afirmă că adoptarea OUG privind legea graţierii şi modificarea Codurilor Penale subminează statul de drept: Acest demers distanţează România de valorile europene

Camera de Comerţ româno-americană a declarat, într-un comunicat de presă remis redacţiei RL, că adoptarea Ordonanţelor de Urgenţă în mod netransparent subminează statul de drept, exprimându-şi dezamăgirea faţă de acest demers al Guvernului Grindeanu.

Share

Iulia Iancu 0 comentarii

Actualizat: 01.02.2017 - 16:29

Camera de Comerţ Americană a declarat, într-un comunicat de presă remis redacţiei RL, că adoptarea Ordonanţelor de Urgenţă în mod netransparent subminează statul de drept, exprimându-şi dezamăgirea faţă de acest demers al Guvernului Grindeanu.

"AmCham România își exprimă profunda dezamagire în ceea ce privește motivarea, adoptarea de proceduri, dispoziții și Ordonanța de Urgență 13/2017 a Codului Penal și a Codului de Procedură Penală. Lipsa de transparență în adoptarea avizelor și recomandările emise de instituțiile relevante subminează încrederea în Guvern și transmite un puternic val negativ de neîncredere și incertitudine, atât pe plan intern, cât și extern.

Eforturile anticorupţie au avut o contribuție majoră la dezvoltarea recentă a României, contribuind la creşterea atractivităţii pentru investiții, iar noul demers al Guvernului pune în pericol acest demers pozitiv. 

În opinia AmCham, legislația adoptată subminează statul de drept și deraiază din principiile fundamentale ale transparenței, stabilității și predictibilității, îndepărtând România de la valorile și standardele europene", se arată în comunicatul de presă AmCharm.

Citește totul despre:

Comentarii