Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

3 milioane de euro amendă pentru companii de foraj

Consiliul Concurenței a amendat cu aproape 3 milioane euro, pentru că ar fi trucat unele licitaţii pentru lucrări de foraj organizate de Romgaz Mediaş, companiile Dafora Mediaş, Upetrom 1 Mai, Foraj Sonde Craiova şi Foraj Sonde Târgu-Mureş, potrivit unor surse din piaţa energetică

Share

David Simion 0 comentarii

Actualizat: 22.12.2014 - 14:34

Consiliul Concurenței a amendat cu aproape 3 milioane euro, pentru că ar fi trucat unele licitaţii pentru lucrări de foraj organizate de Romgaz Mediaş, companiile Dafora Mediaş, Upetrom 1 Mai, Foraj Sonde Craiova şi Foraj Sonde Târgu-Mureş, potrivit unor surse din piaţa energetică, citate de Mediafax.

Investigația Consiliului Concurenței a început în 2010 și a fost finalizată în luna decembrie. Amenzile sunt cuprinse între 300.000 euro (Upetrom) și 900.000 euro (Dafora), au precizat sursele.

Purtătorul de cuvânt al grupului Upetrom, Radu Petrescu, a afirmat că Upetrom 1 Mai nu a primit nicio notificare privind vreo amendă, iar compania produce utilaj petrolier, neavând operațiuni de forj petrolier. ”Upetrom nu a fost notificată de vreo amendă care să o privească. Noi producem echipamente de foraj petrolier, dar nu avem activități de foraj petrolier", a declarat Petrescu, citat de agenție. Grupul Upetrom este deţinut de omul de afaceri Gabriel Comănescu.

Companiile sancționate vor avea la dispoziție 30 de zile să conteste sancţiunile după ce vor primi decizia de la Consiliul Concurenței.

Compania Dafora este controlată de omul de afaceri Gheorghe Călburean, iar Foraj Sonde Craiova face parte din grupul Bega, deţinut de frații Marius şi Emil Cristescu. Foraj Sonde Târgu Mureş este deținută de omul de afaceri Vasile Aron.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...