15.4 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecial"Prea putini romani investesc pe termen lung"

“Prea putini romani investesc pe termen lung”

La doar 34 de ani, Omer Tetik are inca aerul elevului premiant, desi este un bancher de varf. Vicepresedintele Credit Europe Bank se afla in Romania de peste sase ani si, din 2003, este casatorit cu Sorana, una dintre fiicele fostului ministru PSD al Apararii, Ioan Mircea Pascu.
» Ati venit in Romania dupa o perioada "de tranzitie" petrecuta in Rusia.
— Am venit aici in data de 6 decembrie 1999, dupa ce am lucrat pentru Finansbank la Moscova, in perioada 1996-1999. Pot spune ca am avut cateva experiente nefericite in Rusia si m-am bucurat foarte mult cand am fost mutat in Romania.
» Era motivata de ceva anume aceasta bucurie sau doar de experientele neplacute din Rusia?
— Despre Romania stiam foarte putin si, in orice caz, nu realitatea. Ma asteptam sa gasesc o tara mult mai saraca si mult mai putin dezvoltata. Am gasit insa civilizatie, oameni prietenosi, care m-au facut sa ma simt ca acasa, asa ca m-am obisnuit foarte repede. Holograf are un cantec – "Sunt un balcanic". Chiar este adevarat. Am gasit in Romania mancaruri si cuvinte din Turcia.

» Pentru ca ati adus vorba despre bucatarie, ce mancaruri va plac cel mai mult?
— Imi plac mancarurile grele. Sarmalele sunt preferate, dar avem in comun, turcii si romanii, chiftelele, care, de asemenea, sunt pe gustul meu. si imi place foarte mult si vinul romanesc.

» Ce va place si ce nu va place in Romania?
— Imi place foarte mult muntele. Din pacate, Marea Neagra nu este atat de frumoasa cum sunt Mediterana sau Marea Egee. Am vazut orasele din vestul si zona de nord a Romaniei, care m-au impresionat. Nu imi plac drumurile acestei tari, mai ales cele din Bucuresti, oras care pare a fi acum in reconstructie. si nu-mi mai place mentalitatea de "afacerist grabit", care incepe insa sa dispara. Prea putini romani vor sa investeasca pe termen lung, cei mai multi cauta castiguri rapide.

» Sunteti casatorit cu fiica unui fost ministru al Apararii?
— Sotia mea, Sorana, este si ea bancher. Asa ne-am si cunoscut. si ea lucra la Finansbank. Acum este la ING Romania.

» Relatia cu socrul dumneavoastra este una riguroasa si foarte militaroasa?
— In nici un caz. Socrul meu este un om foarte prietenos si sociabil. si, in plus, avem pasiuni comune, cum ar fi gadget-urile electronice. De la socrul meu am aflat si tot ce s-a intamplat in Romania in ultimii cincizeci de ani.

Cele mai citite

VIDEO. “Am început să am psihoze”. Cuplul din showbiz care s-a despărțit după patru ani de relație

Una dintre cele mai cunoscute influencerițe din România a făcut marele anunț: s-a despărțit de iubitul ei. Marilu Dobrescu și Iustin Petrescu au făcut...

Vântul puternic a suspendat manevrele în porturile de la Marea Neagră

Vântul puternic suspendă, sâmbătă, manevrele în porturile de la Marea Neagră, potrivit jurnalul.ro. Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează că au fost...

VIDEO. “Am început să am psihoze”. Cuplul din showbiz care s-a despărțit după patru ani de relație

Una dintre cele mai cunoscute influencerițe din România a făcut marele anunț: s-a despărțit de iubitul ei. Marilu Dobrescu și Iustin Petrescu au făcut...
Ultima oră
Pe aceeași temă