13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăEconomieCompania Volkswagen intenționează să pună în vânzare un sfert din acțiuni

Compania Volkswagen intenționează să pună în vânzare un sfert din acțiuni

Volkswagen intenţionează să vândă până la 25% din afacere în cadrul listării şi să păstreze o participaţie majoritară, susţine Der Spiegel.

Săptămâna aceasta, surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul au declarat pentru Reuters că Volkswagen ar urma să-şi listeze divizia în primul trimestru din 2019.

Alte surse susţin că directorii Volkswagen analizează schimbarea structurii corporaţiei la divizia de camioane, un pas necesar pentru o eventuală listare separată la bursă. Conducerea diviziei de camioane a analizat dacă se va transforma în SE (o companie publică înregistrată în conformitate cu legislaţia UE) sau AG ( companie pe acţiuni din Germania), dar încă nu a fost luată nicio decizie, adaugă sursele.

Diviziile MAN şi Scania ale VW ar putea urma astfel o tendinţă mai amplă în rândul producătorilor auto şi furnizorilor, pentru a împărţi conglomeratul în afaceri mai specializate.

Vineri, preşedintele Volkswagen, Hans Dieter Poetsch, a afirmat că producătorul auto nu-şi va lista divizia de camioane anul acesta şi nu intenţionează să cedeze controlul acestei afaceri.

“Vrem să pregătim afacerea pentru pieţele de capital”, a explicat Poetsch, adăugând că divizia Volkswagen Trucks & Buses ar putea fi transformată în Societas Europaea – SE – o companie publică înregistrată în conformitate cu legislaţia UE.

Întrebat dacă această transformare include listarea parţială sau totală a diviziei, preşedintele Volkswagen a răspuns: “Acesta nu este un obiectiv pentru 2018. Nu intenţionăm să cedăm controlul”.

Anul trecut, VW l-a angajat pe fostul şef al diviziei de camioane a Daimler Andreas Renschler pentru a restructura operaţiunile legate de vehiculele comerciale – mărcile MAN, Scania şi VW – pentru a concura mai bine cu liderii din industrie, Daimler şi Volvo.

Recent, Andreas Renschler, care este şi membru al boardului, a dat asigurări că Volkswagen nu este presat să-şi vândă divizia de camioane pentru a obţine numerar, pe fondul scandalului emisiilor care implică costuri de miliarde de euro pentru grupul german.

Grupul german are diverse afaceri cu camioane, care includ compania germană MAN şi pe cea suedeză Scania, precum şi propriul brand de vehicule comerciale uşoare. Analiştii se aşteaptă ca unele active ale subsidiarei MAN, în valoare de aproximativ 4-5 miliarde de euro, să fie vândute, potrivit AGERPRES.

Cele mai citite

Administratora unui bloc din Sectorul 2, înjunghiată mortal de un vecin

O femeie de 56 de ani, administratora unui bloc din Sectorul 2 al Capitalei, a fost înjunghiată mortal de un vecin, joi seară. Individul...

Liderul ATP a rămas fără antrenor. Djokovic l-a concediat pe Goran Ivanisevic

După începutul dezamăgitor de sezon, în care nu a reușit să cucerească niciun titlu, tenismenul sârb Novak Djokovic a luat o decizie radicală și...

USR: Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor

Reprezentanţii USR consideră că Guvernul PSD-PNL ''minte'' atunci când spune că reduce facturile românilor şi că, de fapt, continuă să întreţină schema prin care oamenii...
Ultima oră
Pe aceeași temă