Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: Ministerul Transporturilor

Compania TAROM va cumpăra cinci avioane Boeing noi

Firma americană Boeing va livra companiei aeriene TAROM cinci aeronave noi, model Boeing 737 MAX 8.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 16.07.2018 - 16:39

Cele cinci aeronave Boeing 737 MAX 8 sunt special construite pentru Compania Națională de Transporturi Aeriene a României, a anunțat, luni, un comunicat al Ministerului Transporturilor.

Ceremonia de semnare a contractului de livrare pentru cele cinci aeronave s-a desfășurat luni, la Londra, în prezența ministrului Transporturilor, Lucian Șova.

"Semnarea acestei comenzi ferme între compania TAROM, reprezentată de directorul general Wolff Werner-Wilhelm și Boeing, prin Kevin G. McAllister - președinte și director executiv al Boeing Commercial și Ihssane Mounir - vice-președinte de marketing și vânzari, a avut loc în cadrul Târgului aviatic Farnborough International Airshow, evenimentul aerospațial al anului din Europa. Aparatele vor fi livrate până în anul 2023, dar între timp va continua înnoirea flotei TAROM.

Comanda de astăzi face parte dintr-un contract mai amplu care, pe lângă cumpărarea celor cinci aparate Boeing 737-MAX 8, prevede și începerea procedurilor pentru ca Direcția Tehnică a TAROM să devină partener oficial Boeing, precum și achiziția în leasing operational a celor două aeronave 737-800 Next Generation, aflate deja în flota TAROM", precizează comunicatul Ministerului Transporturilor.

Târgul aviatic de la Farnborough reunește, până în 22 iulie, peste 70 000 de reprezentanți ai industriei aerospațiale care își prezintă cele mai noi tehnologii din domeniu.

Comentarii

loading...