Foto: Arhivă

Compania Holzindustrie a refuzat mai multe transporturi suspecte de lemne

Compania Holzindustrie Schweighofer, cu sediul central în Austria, a pus la punct un sistem electronic prin care monitorizează livrarea de materie primă către fabricile sale din România.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 13.02.2018 - 19:03

Compania Holzindustrie Schweighofer a anunțat că, la data de 8 februarie 2018, sistemul Timflow, prin care își monitorizează livrările de buşteni către toate unitățile sale din România, a emis o alertă privind un transport sosit la fabrica de cherestea din Sebeș.

Livrarea a fost respinsă, iar buștenii suspecți au fost refuzați, fără a mai fi utilizați drept materie primă.

„Transportul nu s-a conformat criteriilor noastre stricte de aprovizionare şi, prin urmare, a fost refuzat. Şi în luna august a anului trecut am respins trei încărcături, iar furnizorul a fost suspendat, pe baza datelor înregistrate de Timflow”, a declarat Michael Proschek-Hauptmann, directorul Departamentului de Conformitate şi Sustenabilitate al Holzindustrie Schweighofer.

Asemenea livrări sunt separate de fluxul de producţie şi investigate suplimentar şi doar atunci când provenienţa poate fi determinată fără urmă de îndoială şi toate standardele companiei sunt satisfăcute, materialul este acceptat pentru prelucrare, a explicat Michael Proschek-Hauptmann.

În medie, 70 de camioane sosesc zilnic la fabricile din România operate de Holzindustrie Schweighofer.

Grupul Holzindustrie Schweighofer este lider în industria europeană a prelucrării lemnului şi are aproximativ 3500 de angajaţi. Produsele Holzindustrie Schweighofer se exportă în peste 70 de ţări.

Comentarii